Chřestovo-lososové lasagne
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
500g
filetů z lososa500g
chřest12
plátků lasagní100ml
bílé víno2
lžíce másla1
šalotka1
citronolivový olej
bylinky (kopr, pažitka)
cukr, sůl, pepř
Postup přípravy
Krok 1:
Malé kousky lososa povaříme v bílém víně (pod bodem varu).
Krok 2:
V másle 5 minut podusíme oloupaný a nakrájený (zelený či bílý) chřest s nasekanou šalotkou, dochutíme solí, pepřem a troškou cukru.
Krok 3:
Mezitím ve velkém množství osolené vody uvaříme pláty lasagní a po scezení k nim přidáme trochu másla.
Krok 4:
Ve vrstvách klademe pláty lasagní, kousky lososa a chřestu, které posypeme nasekanými bylinkami, zakápneme trochou olivového oleje a zastříkneme citronovou šťávou.