Linguine s grilovanými krevetami, čerstvými rajčaty a petrželí
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
500g
těstoviny linguine400g
krevety1
stroužek česneku10dc
bílé víno5
rajčatpetržel
šalotka
mascarpone
máslo
Postup přípravy
Krok 1
Na pánvi si rozehřejeme máslo, na kterém lehce zpěníme šalotku a česnek, přilijeme kapku bílého vína a přidáme krevety.
Krok 2
Krevety orestujeme, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a povaříme zhruba 2 minuty.
Krok 3
Do osolené vroucí vody vsypeme těstoviny a uvaříme al dente (přibližně 8 minut).
Krok 4
Scezené těstoviny přidáme ke krevetám, promícháme, osolíme, posypeme nahrubo nakrájenou petrželkou a podáváme.