Tagliatelle s kalamáry v tomatovém vývaru
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
500g
kalamárů750g
těstoviny tagliatelle150g
rajčat7ks
červených pepperonciničesnek
olivový olej
mořská sůl
Postup přípravy
1. Kalamáry očistíme a nakrájíme na proužky.
2. Jemně nasekáme stroužek česneku a pepperoncini.
3. Rozpálíme olivový olej, na kterém osmažíme nakrájené kalamáry, přidáme česnek, špetku posekaných pepperoncini (na špičku nože). Do takto připraveného základu přidáme na kostky nakrájená rajčata, která mírně podusíme a dochutíme solí.
4. Uvařené tagliatelle scedíme a promícháme se směsí z kalamárů.
5. Z tagliatelle vytvoříme na talíři hnízdo a okraj talíře dozdobíme pepperoncini.
2. Jemně nasekáme stroužek česneku a pepperoncini.
3. Rozpálíme olivový olej, na kterém osmažíme nakrájené kalamáry, přidáme česnek, špetku posekaných pepperoncini (na špičku nože). Do takto připraveného základu přidáme na kostky nakrájená rajčata, která mírně podusíme a dochutíme solí.
4. Uvařené tagliatelle scedíme a promícháme se směsí z kalamárů.
5. Z tagliatelle vytvoříme na talíři hnízdo a okraj talíře dozdobíme pepperoncini.