Zeleninové těstoviny s chřestem

Zeleninové těstoviny s chřestem
Doba přípravy2 hod
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1kg
Horeca Select Mouka semolinová (nebo jiná s vyšším obsahem lepku)
350g
vejce
1500g
batáty
500g
Horeca Select Brambory (typ C)
10g
sůl kamenná
400g
mozzarella
300g
zelená cuketa
300g
lilek
300g
čerstvý, bílý chřest
300g
čerstvý, zelený chřest
200g
paprika červená
300g
Horeca Select Artyčoky, srdce, sterilované
150g
listový špenát
300g
sušená rajčata v oleji
50g
Horeca Select Parmazán hoblinky
20g
Horeca Select Bazalka čerstvá
150g
čerstvý baby špenát
30g
listy šťovíku
15g
řeřicha

Postup přípravy

Příprava těsta (asi 30 minut):
1. V univerzálním stroji z mouky a vajec vypracujeme měkké, tužší těsto, které necháme odležet cca 30 minut.

2. Následně z těsta vyválíme na strojku na těstoviny plát, který několikrát přehneme a opět protáhneme
vyvalujícími válečky.

3. Během opakovaného protahování těsta vždy válečky utáhneme o 1 stupeň (1 mm), dokud nevznikne tenký, hladký plát.

4. Následně ve strojku vyměníme válečky za krájecí nože, těsto jimi protáhneme a tím také nakrájíme.

5. Pracujeme opatrně, abychom těsto nepotrhali.

6. Hotové tvary vaříme ve vroucí, lehce osolené vodě cca 1,5 minuty – délka vaření závisí na velikosti a výšce
vyrobených těstovin (na skus).

7. Poté ihned servírujeme nebo zpracováváme.
Batátové pyré (asi 45 minut):
1. Oloupané batáty a oloupané brambory nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka.

2. Vodu pomocí pokličky slijeme, brambory vložíme do mixéru nebo kutru a vymixujeme na hladké pyré, které dochutíme solí a strouhanou mozzarellou.

3. Pyré přeložíme do servírovací lahvičky, kterou ponoříme částečně do vodní lázně o teplotě 70 °C.
Příprava zeleniny (asi 20 minut):
1. Omyté lilky, cukety a papriky nakrájíme na plátky o síle 15 mm a opečeme na suché pánvi dozlatova.

2. Chřest oloupeme a spaříme v zeleninovém vývaru (cca 2 minuty).

3. Omytý špenát spaříme v horké vodě a ihned přeložíme do studené vody s ledem.

4. Odkapané artyčoky opečeme na suché pánvi dozlatova.
Servírování:
1. Na střed teplého talíře postupně prokládáme, aranžujeme uvařené těstoviny s teplou zeleninou a parmazánem.

2. Batátové pyré servírujeme z lahvičky na okraj pokrmu.

3. Povrch pokrmu doplníme hrudkami mozzarelly, řeřichou a lístky šťovíku
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je