Zeleninové těstoviny s chřestem
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1kg
Horeca Select Mouka semolinová (nebo jiná s vyšším obsahem lepku)350g
vejce1500g
batáty500g
Horeca Select Brambory (typ C)10g
sůl kamenná400g
mozzarella300g
zelená cuketa300g
lilek300g
čerstvý, bílý chřest300g
čerstvý, zelený chřest200g
paprika červená300g
Horeca Select Artyčoky, srdce, sterilované150g
listový špenát300g
sušená rajčata v oleji50g
Horeca Select Parmazán hoblinky20g
Horeca Select Bazalka čerstvá150g
čerstvý baby špenát30g
listy šťovíku15g
řeřichaPostup přípravy
Příprava těsta (asi 30 minut):
1. V univerzálním stroji z mouky a vajec vypracujeme měkké, tužší těsto, které necháme odležet cca 30 minut.
2. Následně z těsta vyválíme na strojku na těstoviny plát, který několikrát přehneme a opět protáhneme
vyvalujícími válečky.
3. Během opakovaného protahování těsta vždy válečky utáhneme o 1 stupeň (1 mm), dokud nevznikne tenký, hladký plát.
4. Následně ve strojku vyměníme válečky za krájecí nože, těsto jimi protáhneme a tím také nakrájíme.
5. Pracujeme opatrně, abychom těsto nepotrhali.
6. Hotové tvary vaříme ve vroucí, lehce osolené vodě cca 1,5 minuty – délka vaření závisí na velikosti a výšce
vyrobených těstovin (na skus).
7. Poté ihned servírujeme nebo zpracováváme.
2. Následně z těsta vyválíme na strojku na těstoviny plát, který několikrát přehneme a opět protáhneme
vyvalujícími válečky.
3. Během opakovaného protahování těsta vždy válečky utáhneme o 1 stupeň (1 mm), dokud nevznikne tenký, hladký plát.
4. Následně ve strojku vyměníme válečky za krájecí nože, těsto jimi protáhneme a tím také nakrájíme.
5. Pracujeme opatrně, abychom těsto nepotrhali.
6. Hotové tvary vaříme ve vroucí, lehce osolené vodě cca 1,5 minuty – délka vaření závisí na velikosti a výšce
vyrobených těstovin (na skus).
7. Poté ihned servírujeme nebo zpracováváme.
Batátové pyré (asi 45 minut):
1. Oloupané batáty a oloupané brambory nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka.
2. Vodu pomocí pokličky slijeme, brambory vložíme do mixéru nebo kutru a vymixujeme na hladké pyré, které dochutíme solí a strouhanou mozzarellou.
3. Pyré přeložíme do servírovací lahvičky, kterou ponoříme částečně do vodní lázně o teplotě 70 °C.
2. Vodu pomocí pokličky slijeme, brambory vložíme do mixéru nebo kutru a vymixujeme na hladké pyré, které dochutíme solí a strouhanou mozzarellou.
3. Pyré přeložíme do servírovací lahvičky, kterou ponoříme částečně do vodní lázně o teplotě 70 °C.
Příprava zeleniny (asi 20 minut):
1. Omyté lilky, cukety a papriky nakrájíme na plátky o síle 15 mm a opečeme na suché pánvi dozlatova.
2. Chřest oloupeme a spaříme v zeleninovém vývaru (cca 2 minuty).
3. Omytý špenát spaříme v horké vodě a ihned přeložíme do studené vody s ledem.
4. Odkapané artyčoky opečeme na suché pánvi dozlatova.
2. Chřest oloupeme a spaříme v zeleninovém vývaru (cca 2 minuty).
3. Omytý špenát spaříme v horké vodě a ihned přeložíme do studené vody s ledem.
4. Odkapané artyčoky opečeme na suché pánvi dozlatova.
Servírování:
1. Na střed teplého talíře postupně prokládáme, aranžujeme uvařené těstoviny s teplou zeleninou a parmazánem.
2. Batátové pyré servírujeme z lahvičky na okraj pokrmu.
3. Povrch pokrmu doplníme hrudkami mozzarelly, řeřichou a lístky šťovíku
2. Batátové pyré servírujeme z lahvičky na okraj pokrmu.
3. Povrch pokrmu doplníme hrudkami mozzarelly, řeřichou a lístky šťovíku