BBQ burger s pečenou krkovicí a celerovým salátem
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Maso:
1500g
METRO Chef vepřová krkovice30g
sůl kamenná20g
cukr krupice10g
METRO Chef paprika uzená, mletá5g
METRO Chef pepř černý, celý2g
česnek sušený, granulovaný4g
cibule sušená, granulovanáOctová omáčka:
300g
METRO Chef ocet jablečný3g
sůl kamenná100g
med květový3g
chilli sušené, drcené3g
METRO Chef pepř černý, celýCelerový salát:
250g
celer bulva250g
mrkev250g
jablka Granny Smith100g
METRO Chef majonéza75g
crème fraîche 36%5g
sůl kamenná50g
cukr krupice50g
cibulka lahůdková50g
ocet jablečnýNa dokončení:
500g
METRO Chef omáčka BBQ200g
salát římský625g
hamburgerová bulka La FournéePostup přípravy
Příprava masa (cca 4 hodiny):
Všechno koření smícháme a ochutíme jím maso. Maso přeložíme na mříž a pod ni zasuneme gastronádobu. Pečeme na program 120 °C po dobu 4 hodin. Po upečení ještě teplé maso natrháme a ochutíme octovou omáčkou.
Příprava salátu (cca 30 minut):
Očištěný celer a mrkev nakrouháme na krouhacím stroji na jemné nudličky. Jablka neloupeme, pouze je nakrájíme rovněž na tenké nudličky. Omytou cibulku nakrájíme na šikmá kolečka. Všechny suroviny přeložíme do mísy, přidáme majonézu, crème fraîche, ochutíme solí, cukrem a octem a krátce promícháme.
Příprava omáčky (cca 10 min):
Všechny suroviny kromě medu vložíme do rendlíku, zredukujeme na polovinu objemu, částečně zchladíme a přidáme med.
Servírování
Hamburgerovou housku prokrojíme na poloviny, položíme ji prokrojenými stranami na gril či pánev a opečeme je do zabarvení. Následně potřeme opečenou plochu spodního dílu bulky omáčkou a poskládáme natrhaným římským salátem. Na něj přeložíme ochucené trhané maso. Na maso skládáme připravený celerový salát. Přiklopíme vrchním dílem, jehož plochu potřeme opět omáčkou.