Banh mi s veřovým masem

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1
bageta Barra gallega - 27cm1000g
vepřová krkovice bez kosti100g
rostlinný olej120g
sojová omáčka240g
rybí omáčka50g
sezamový olej75g
česnek60g
čerstvá citronová šťáva130g
třtinový cukr500g
salátová okurka120g
čerstvé zelené chilli500g
mrkev500g
bílá ředkev100g
perila červená100g
perila zelená50g
thajská bazalka100g
čerstvý koriandr500g
majonéza200g
Schiracha chilli omáčka50g
bílý sezamPostup přípravy
Příprava masa (cca 40 min):
Maso očistíme, nožem odblaníme, nakrájíme na tenké nudličky cca 1x4cm. V misce si připravíme marinádu ze sojové omáčky, rybí omáčky, sezamového oleje, třtinového cukru, tence krájených plátků citronové trávy, oloupaného a nasekaného česneku a vše dobře promícháme metlou. Maso vložíme do marinády, promícháme a necháme 20 minut odležet
Příprava zeleniny (cca 20 min):
Omyté okurky přepůlíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Mrkev s ředkví oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky cca 2x4 cm. V misce si rozmícháme třtinový cukr s jablečným octem, pridáme zeleninu a dobře promícháme.
Úprava masa (cca 10 min):
Marinované maso zcedíme přes cedník od přebytečné marinády. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm opékáme zprutka maso cca 5-6 minut.
Sestavení pokrmu (cca 10 min):
Bagety podélně rozkrojíme do 3/4, opatrně rozevřeme a dáme rozpéct 3 minuty pod salamandr. Spodní část bagety pomažeme majonézou a začneme postupně vkládat do baget připravené suroviny v tomto pořadí: červenou a zelenou perilu, plátky okurky, opečené vepřové maso, marinovanou zeleninu, plátky zelených chilli papriček, větvičky koriandru a thajskou bazalku.
Servírování pokrmu (cca 5 min):
Banh Mi přendáme na nahrátý talíř, dochutíme Schirracha chilli omáčkou a posypeme sezamem.
Poznámka:
Pro autentickou chuť sandwiche je důležité používat asijské bylinky.
Banh Mi se dají plnit libovolnými masovými, rybími nebo zeleninovými náplněmi. Při ostatních náplních kromě vepřového se Banh Mi maže kombinací majonézy a paštiky.
Banh Mi se dají plnit libovolnými masovými, rybími nebo zeleninovými náplněmi. Při ostatních náplních kromě vepřového se Banh Mi maže kombinací majonézy a paštiky.