Banh mi s veřovým masem

Banh Mi
Doba přípravy85 min
NáročnostLehká
Počet porcí5

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1
bageta Barra gallega - 27cm
1000g
vepřová krkovice bez kosti
100g
rostlinný olej
120g
sojová omáčka
240g
rybí omáčka
50g
sezamový olej
75g
česnek
60g
čerstvá citronová šťáva
130g
třtinový cukr
500g
salátová okurka
120g
čerstvé zelené chilli
500g
mrkev
500g
bílá ředkev
100g
perila červená
100g
perila zelená
50g
thajská bazalka
100g
čerstvý koriandr
500g
majonéza
200g
Schiracha chilli omáčka
50g
bílý sezam

Postup přípravy

Příprava masa (cca 40 min):
Maso očistíme, nožem odblaníme, nakrájíme na tenké nudličky cca 1x4cm. V misce si připravíme marinádu ze sojové omáčky, rybí omáčky, sezamového oleje, třtinového cukru, tence krájených plátků citronové trávy, oloupaného a nasekaného česneku a vše dobře promícháme metlou. Maso vložíme do marinády, promícháme a necháme 20 minut odležet
Příprava zeleniny (cca 20 min):
Omyté okurky přepůlíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Mrkev s ředkví oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky cca 2x4 cm. V misce si rozmícháme třtinový cukr s jablečným octem, pridáme zeleninu a dobře promícháme.
Úprava masa (cca 10 min):
Marinované maso zcedíme přes cedník od přebytečné marinády. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm opékáme zprutka maso cca 5-6 minut.
Sestavení pokrmu (cca 10 min):
Bagety podélně rozkrojíme do 3/4, opatrně rozevřeme a dáme rozpéct 3 minuty pod salamandr. Spodní část bagety pomažeme majonézou a začneme postupně vkládat do baget připravené suroviny v tomto pořadí: červenou a zelenou perilu, plátky okurky, opečené vepřové maso, marinovanou zeleninu, plátky zelených chilli papriček, větvičky koriandru a thajskou bazalku.
Servírování pokrmu (cca 5 min):
Banh Mi přendáme na nahrátý talíř, dochutíme Schirracha chilli omáčkou a posypeme sezamem.
Poznámka:
Pro autentickou chuť sandwiche je důležité používat asijské bylinky.
Banh Mi se dají plnit libovolnými masovými, rybími nebo zeleninovými náplněmi. Při ostatních náplních kromě vepřového se Banh Mi maže kombinací majonézy a paštiky.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je