Brynzové halušky s klobásou a zelím

Brynzové halušky s klobásou a zelím
Doba přípravy40 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2500g
Brambory (varný typ B)
550g
Mouka hrubá
550g
Mouka hladká
20g
Sůl kamenná
100g
Sádlo škvařené
600g
Bryndza
600g
Slanina bez kůže
40g
Klobása papriková
20g
Petržel listová

Postup přípravy

Příprava halušek (cca 30 minut):
Očištěné, opláchnuté brambory jemně nastrouháme a necháme okapat. Osolíme a zpracujeme  spolu s moukou v těsto. Připravené těsto protlačujeme přes hrubě děrované tvořítko do vroucí, osolené vody. Vaříme 8 - 10 minut, dokud nám vzniklé halušky nevyplavou na povrch. Uvařené halušky necháme okapat a promastíme sádlem.
Servírování:
Plátky klobásy společně s kostičkami slaniny necháme trochu vypéct v pánvi,  lehce orestujeme a smícháme s porcí halušek. Poté prohřáté halušky přeložíme na nahřátý talíř a posypeme rozdrobenou bryndzou. Ta se nám po zamíchání krásně rozpustí a dochutí celý pokrm. Pokrm doplníme lístky listové petržele.
Komentář kuchaře:
Za nejlepší čas na konzumaci této ovčí lahůdky se považuje máj. Je to dáno pestrou luční potravou, která se v tomto čase vyskytuje na pastvinách. Když je bryndza příliš výrazná, rozpustíme ji společně se smetanou.
Strouháme - li brambory do studené vody a následně je vyždímáme, jsou halušky po uvaření světlejší.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je