Burger s pečeným bůčkem, mangový dresink

Doba přípravy100 min + 8 h odležení
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
1250g
METRO Chef vepřový bůček s kůží
500g
sůl hrubozrná
Dresink:
100g
limeta na šťávu
40g
limeta na kůru
200g
METRO Chef mango pyré
10g
olej rostlinný
30g
šalotka banánová
10g
zázvor čerstvý
0,1g
chilli čerstvé rawit
10g
med květový
2g
sůl kamenná
10g
koriandr čerstvý – stonky
10g
česnek čerstvý
Salátek:
200g
salát pak choi
20g
koriandr čerstvý – listy
20g
máta čerstvá
20g
thajská bazalka
50g
cibulka lahůdková
625g
hamburgerová bulka La Fournée

Postup přípravy

Příprava masa – odležení (cca 8 hodin):
Z masa odstraníme chrupavky. Do gastronádoby nasypeme hrubozrnnou sůl a do ní položíme kůží dolů připravený bůček. Vložíme do chladničky a necháme odležet.
Příprava masa – pečení (cca 90 minut):
Maso očistíme od soli. Přeložíme do gastronádoby a pečeme v konvektomatu na 120 °C, program pečení s párou, cca 20–30 minut (odkryté). Po uplynutí času necháme maso zchladnout v šokeru. Poté nastavíme konvektomat, program pečení na 238 °C a pečeme – program pečení (bez páry) cca 30–40 min. Správně upečené maso je měkké a kůže křupavá.
Příprava dresinku (cca 15 min):
 Z limety vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Chilli nakrájíme na malé kostičky i s jadérky. Stonky koriandru a oloupaný česnek nakrájíme na malé kousky. Připravené suroviny orestujeme krátce na oleji a ochutíme mangovým pyré, solí, rybí omáčkou, limetovou šťávou a kůrou.
Příprava salátku (cca 10 minut):
Pak choi podélně překrájíme a spodní část použijeme do salátu. Lahůdkovou cibulku překrájíme na šikmá kolečka. Koriandr (listy) překrájíme na nudličky. Z máty a bazalky otrháme lístky a ponecháme v celku.
Servírování:
Hamburgerovou housku prokrojíme na poloviny, položíme ji prokrojenými stranami na gril či pánev a opečeme je do zabarvení. Následně opečenou plochu spodního dílu bulky potřeme dresinkem a poskládáme zelenou částí pak choi. Na něj přeložíme opečené maso. Na vrchní maso servírujeme připravený salát. Přiklopíme vrchním dílem, jehož plochu potřeme opět dresinkem. 
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je