Burger s pečeným bůčkem, mangový dresink
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Maso:
1250g
METRO Chef vepřový bůček s kůží500g
sůl hrubozrnáDresink:
100g
limeta na šťávu40g
limeta na kůru200g
METRO Chef mango pyré10g
olej rostlinný30g
šalotka banánová10g
zázvor čerstvý0,1g
chilli čerstvé rawit10g
med květový2g
sůl kamenná10g
koriandr čerstvý – stonky10g
česnek čerstvýSalátek:
200g
salát pak choi20g
koriandr čerstvý – listy20g
máta čerstvá20g
thajská bazalka50g
cibulka lahůdková625g
hamburgerová bulka La FournéePostup přípravy
Příprava masa – odležení (cca 8 hodin):
Z masa odstraníme chrupavky. Do gastronádoby nasypeme hrubozrnnou sůl a do ní položíme kůží dolů připravený bůček. Vložíme do chladničky a necháme odležet.
Příprava masa – pečení (cca 90 minut):
Maso očistíme od soli. Přeložíme do gastronádoby a pečeme v konvektomatu na 120 °C, program pečení s párou, cca 20–30 minut (odkryté). Po uplynutí času necháme maso zchladnout v šokeru. Poté nastavíme konvektomat, program pečení na 238 °C a pečeme – program pečení (bez páry) cca 30–40 min. Správně upečené maso je měkké a kůže křupavá.
Příprava dresinku (cca 15 min):
Z limety vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Chilli nakrájíme na malé kostičky i s jadérky. Stonky koriandru a oloupaný česnek nakrájíme na malé kousky. Připravené suroviny orestujeme krátce na oleji a ochutíme mangovým pyré, solí, rybí omáčkou, limetovou šťávou a kůrou.
Příprava salátku (cca 10 minut):
Pak choi podélně překrájíme a spodní část použijeme do salátu. Lahůdkovou cibulku překrájíme na šikmá kolečka. Koriandr (listy) překrájíme na nudličky. Z máty a bazalky otrháme lístky a ponecháme v celku.
Servírování:
Hamburgerovou housku prokrojíme na poloviny, položíme ji prokrojenými stranami na gril či pánev a opečeme je do zabarvení. Následně opečenou plochu spodního dílu bulky potřeme dresinkem a poskládáme zelenou částí pak choi. Na něj přeložíme opečené maso. Na vrchní maso servírujeme připravený salát. Přiklopíme vrchním dílem, jehož plochu potřeme opět dresinkem.