Burger s trhaným vepřovým masem a karamelizovanou cibulí

Doba přípravy60 min + 18 hodin pečení
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
cca 1000g
METRO Chef vepřová krkovice masírovaná
100g
METRO Chef směs Julienne
100g
METRO Chef omáčka BBQ
50g
METRO Chef cibule žlutá, loupaná
Bulka:
500g
METRO Chef burger bulka se sezamem (kus 50g)
Cibule:
300g
METRO Chef cibule červená loupaná celá
70g
Aro olej řepkový
50g
METRO Chef ocet jablečný bio
Doplňky:
1ks
METRO Chef salát ledový čerstvý (350 g kus)
1ks
okurka hadovka čerstvá (250 g kus)
Omáčka:
250g
METRO Chef omáčka BBQ
150g
METRO Chef cibule restovaná

Postup přípravy

Příprava masa (cca 30 minut + 18 hodin pečení):
Vepřovou krkovici vložíme do gastronádoby, přidáme cibuli a kořenovou zeleninu, mírně podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a pečeme v konvektomatu při teplotě 85 stupňů cca 18 hodin. Hotové maso se musí oddělovat od vláken.
Dohotovení masa (cca 30 minut):
Upečené maso natrháme a ochutíme BBQ omáčkou. Stejnou omáčku použijeme i na housku. Okurku nakrouháme na kolečka.
Příprava cibule a okurky (cca 20 min):
Cibuli nakrájíme na kolečka, přeložíme ji na předehřátou pánev s olejem a orestujeme dosklovata. Následně ji zasypeme cukrem a na mírné intenzitě tepla necháme zkaramelizovat. Nakonec přidáme ocet. Před servírováním necháme cibuli okapat. Salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 3 mm silná.
Příprava omáčky (cca 5 minut):
BBQ omáčku smícháme v misce s majonézou.
Servírování:
Řezné strany housky opečeme dozlatova. Na oba díly housky naneseme omáčku. Na housku klademe ledový salát, trhané maso, restovanou cibulku, kolečka okurky a druhou část housky pomazanou BBQ omáčkou. 
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je