Burger s trhaným vepřovým masem a karamelizovanou cibulí
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Maso:
cca 1000g
METRO Chef vepřová krkovice masírovaná100g
METRO Chef směs Julienne100g
METRO Chef omáčka BBQ50g
METRO Chef cibule žlutá, loupanáBulka:
500g
METRO Chef burger bulka se sezamem (kus 50g)Cibule:
300g
METRO Chef cibule červená loupaná celá70g
Aro olej řepkový50g
METRO Chef ocet jablečný bioDoplňky:
1ks
METRO Chef salát ledový čerstvý (350 g kus)1ks
okurka hadovka čerstvá (250 g kus)Omáčka:
250g
METRO Chef omáčka BBQ150g
METRO Chef cibule restovanáPostup přípravy
Příprava masa (cca 30 minut + 18 hodin pečení):
Vepřovou krkovici vložíme do gastronádoby, přidáme cibuli a kořenovou zeleninu, mírně podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a pečeme v konvektomatu při teplotě 85 stupňů cca 18 hodin. Hotové maso se musí oddělovat od vláken.
Dohotovení masa (cca 30 minut):
Upečené maso natrháme a ochutíme BBQ omáčkou. Stejnou omáčku použijeme i na housku. Okurku nakrouháme na kolečka.
Příprava cibule a okurky (cca 20 min):
Cibuli nakrájíme na kolečka, přeložíme ji na předehřátou pánev s olejem a orestujeme dosklovata. Následně ji zasypeme cukrem a na mírné intenzitě tepla necháme zkaramelizovat. Nakonec přidáme ocet. Před servírováním necháme cibuli okapat. Salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 3 mm silná.
Příprava omáčky (cca 5 minut):
BBQ omáčku smícháme v misce s majonézou.
Servírování:
Řezné strany housky opečeme dozlatova. Na oba díly housky naneseme omáčku. Na housku klademe ledový salát, trhané maso, restovanou cibulku, kolečka okurky a druhou část housky pomazanou BBQ omáčkou.