Grilovaná krkovice se zeleninovým ragú a restovanými špeclemi

Grilovaná krkovice se zeleninovým ragú a restovanými špeclemi
Doba přípravy40 min
NáročnostLehká
Počet porcí2

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1500g
Vepřová krkovice (produkt Kozomín)
100g
Olej rostlinný
Ragú:
300g
Mrkev
200g
Celer bulva 
200g
Petržel kořen
200g
Cibule žlutá
50g
Česnek čerstvý
10g
Tymián čerstvý
200g
Olej řepkový
30g
Sůl kamenná
3g
Pepř černý celý
100g
Rajský protlak dvojitý
200g
Víno bílé, suché 
300g
Rajčata drcená MCH
200g
Celer řapíkatý
Špecle:
150g
Máslo 82%
1500g
Špecle MCH
70g
Petržel listová
5g
Sůl kamenná

Postup přípravy

Zeleninové ragů(cca 35 minut):
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na vetší kousky tzv.diamanty. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Připravenou kořenovou zeleninu opečeme na oleji, přidáme cibuli s česnekem a opět vše restujeme do zlatavé barvy. Přidáme tymián, zarestujeme protlak a zalijeme bílým vínem, který necháme skoro odvařit. Nakonec přidáme drcená rajčata a oloupaný, na větší kusy nakrájený řapíkatý celer. Zredukujeme na potřebnou konzistenci a  dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem z mlýnku.
Restované špecle (cca 5 minut):
Špecle opečeme na másle s trochou oleje dozlatova. Ochutíme solí a překrájenou listovou petrželí.
Příprava masa (cca 8 min):
Plátky krkovice (150 g) grilujeme z každé strany (cca 2 min) dozlatova, aby zůstala šťavnatá.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je