Grilovaná krkovice se zeleninovým ragú a restovanými špeclemi
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1500g
Vepřová krkovice (produkt Kozomín)100g
Olej rostlinnýRagú:
300g
Mrkev200g
Celer bulva 200g
Petržel kořen200g
Cibule žlutá50g
Česnek čerstvý10g
Tymián čerstvý200g
Olej řepkový30g
Sůl kamenná3g
Pepř černý celý100g
Rajský protlak dvojitý200g
Víno bílé, suché 300g
Rajčata drcená MCH200g
Celer řapíkatýŠpecle:
150g
Máslo 82%1500g
Špecle MCH70g
Petržel listová5g
Sůl kamennáPostup přípravy
Zeleninové ragů(cca 35 minut):
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na vetší kousky tzv.diamanty. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Připravenou kořenovou zeleninu opečeme na oleji, přidáme cibuli s česnekem a opět vše restujeme do zlatavé barvy. Přidáme tymián, zarestujeme protlak a zalijeme bílým vínem, který necháme skoro odvařit. Nakonec přidáme drcená rajčata a oloupaný, na větší kusy nakrájený řapíkatý celer. Zredukujeme na potřebnou konzistenci a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem z mlýnku.
Restované špecle (cca 5 minut):
Špecle opečeme na másle s trochou oleje dozlatova. Ochutíme solí a překrájenou listovou petrželí.
Příprava masa (cca 8 min):
Plátky krkovice (150 g) grilujeme z každé strany (cca 2 min) dozlatova, aby zůstala šťavnatá.