Holandský řízek s pečenou kaší

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Maso:
600g
Mletá vepřová plec600g
Mletý vepřový bok400g
Sýr Gouda50g
Mléko 1,5%5g
Sůl kamennáObalení:
450g
Strouhanka250g
Vejce2g
Sůl kamenná450g
Mouka hladká750g
Olej na smaženíBramborové pyré
1000g
Metro Chef Brambory250g
Sůl hrubozrnná50g
Máslo 82%150g
Metro chef Smetana 30%5g
Sůl kamennáPostup přípravy
Přípravav masa (cca 20 minut):
Malou část mleté plece smíchame s mlékem a solí na celou směs. Vypracujeme tím ochucený prát do kterého už jen lehce promícháme zbylou mletou plec, bok a strouhaný sýr. Směs rozdělíme na porce o váze 150g a ty obalíme v trojobalu (mouka, rozlešlehané vejce, strouhanka). Obalené řízky smažíme pozvolna do úplného usmažení v rozehřátem oleji na 170°C.
Příprava bramborového pyré (cca 90 minut):
Brambory nařízneme na povrchu nožem a ve slupce dáme upéct na hrubozrné soli v troubě rozehřáté na 180°C (cca 90 min). Poté je lžící vydlabeme ze slupky a za pomocí pasírovače je protlačíme přes síto, aby kaše byla hladká, spolu se změklým máslem. Podle potřeby dokončíme požadovanou konzistenci horkou smetanou smíchanou s mlékem.