Holandský řízek s pečenou kaší

Doba přípravy120 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
600g
Mletá vepřová plec
600g
Mletý vepřový bok
400g
Sýr Gouda
50g
Mléko 1,5%
5g
Sůl kamenná
Obalení:
450g
Strouhanka
250g
Vejce
2g
Sůl kamenná
450g
Mouka hladká
750g
Olej na smažení
Bramborové pyré
1000g
Metro Chef Brambory
250g
Sůl hrubozrnná
50g
Máslo 82%
150g
Metro chef Smetana 30%
5g
Sůl kamenná

Postup přípravy

Přípravav masa (cca 20 minut):
Malou část mleté plece smíchame s mlékem a solí na celou směs. Vypracujeme tím ochucený prát do kterého už jen lehce promícháme zbylou mletou plec, bok a strouhaný sýr. Směs rozdělíme na porce o váze 150g a ty obalíme v trojobalu (mouka, rozlešlehané vejce, strouhanka). Obalené řízky smažíme pozvolna do úplného usmažení v rozehřátem oleji na 170°C. 
Příprava bramborového pyré (cca 90 minut):
Brambory nařízneme na povrchu nožem a ve slupce dáme upéct na hrubozrné soli v troubě rozehřáté na 180°C (cca 90 min). Poté je lžící vydlabeme ze slupky a za pomocí pasírovače je protlačíme přes síto, aby kaše byla hladká, spolu se změklým máslem. Podle potřeby dokončíme požadovanou konzistenci horkou smetanou smíchanou s mlékem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je