Pečené vepřové koleno na kysaném zelí

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1,4kg
vepřové zadní koleno2ks
bobkový list15ks
kulička černý pepř5ks
kulička nové kořenísůl
40g
sušené houby500ml
vývar z vepřového kolene1200g
bílé kysané zelí15ks
sušené švestky1ks
uzené klobásy200g
uzená vepřová krkovice2
lžičky mleté paprikysůl, pepř
8ks
pečené bramborysůl
250g
zakysaná smetanahrst petržele
Postup přípravy
1) VEPŘOVÉ KOLENO vložím do tlakového hrnce, zaliji vodou, přidám bobkové listy, kuličky pepře i nového koření a osolím.
2) Hrnec uzavřu a vařím 1 hodinu. Po uvaření nechám koleno vystydnout ve vývaru.
3) Troubu předehřeji na 200 °C. Do menšího hrnce odeberu 500 ml vývaru z kolene, přidám SUŠENÉ HOUBY a vařím pět minut.
4) Do většího hlubokého plechu rozprostřu kysané zelí, zaliji ho vývarem s houbami, přidám švestky nakrájené na čtvrtky, větší kousky klobásy a uzenou krkovici nakrájenou na 1cm kostky.
5) Vše promíchám a rovnoměrně rozprostřu po celém plechu. Uvařené vepřové koleno naříznu na několika místech až ke kosti.
6) Osolím, opepřím ze všech stran a vmasíruji mletou papriku. Přendám ho na plech se zelím, zakryji alobalem a peču hodinu a půl.
7) Poté odkryji a peču ještě dalších 15 minut dokřupava.
8) Neoloupané BRAMBORY ROZKROJÍM napůl a přemístím na plech.
9) Podliji je 200 ml osolené vody a osolím. Peču v troubě 20 až 25 minut.
10) PEČENÉ ZELÍ podávám s plátky kolene, pečenými bramborami a lžící zakysané smetany posypané nasekanou petrželí.
2) Hrnec uzavřu a vařím 1 hodinu. Po uvaření nechám koleno vystydnout ve vývaru.
3) Troubu předehřeji na 200 °C. Do menšího hrnce odeberu 500 ml vývaru z kolene, přidám SUŠENÉ HOUBY a vařím pět minut.
4) Do většího hlubokého plechu rozprostřu kysané zelí, zaliji ho vývarem s houbami, přidám švestky nakrájené na čtvrtky, větší kousky klobásy a uzenou krkovici nakrájenou na 1cm kostky.
5) Vše promíchám a rovnoměrně rozprostřu po celém plechu. Uvařené vepřové koleno naříznu na několika místech až ke kosti.
6) Osolím, opepřím ze všech stran a vmasíruji mletou papriku. Přendám ho na plech se zelím, zakryji alobalem a peču hodinu a půl.
7) Poté odkryji a peču ještě dalších 15 minut dokřupava.
8) Neoloupané BRAMBORY ROZKROJÍM napůl a přemístím na plech.
9) Podliji je 200 ml osolené vody a osolím. Peču v troubě 20 až 25 minut.
10) PEČENÉ ZELÍ podávám s plátky kolene, pečenými bramborami a lžící zakysané smetany posypané nasekanou petrželí.
