Pečené vepřové koleno na kysaném zelí

Pečené vepřové koleno na kysaném zelí
Doba přípravy90 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1,4kg
vepřové zadní koleno
2ks
bobkový list
15ks
kulička černý pepř
5ks
kulička nové koření
sůl
40g
sušené houby
500ml
vývar z vepřového kolene
1200g
bílé kysané zelí
15ks
sušené švestky
1ks
uzené klobásy
200g
uzená vepřová krkovice
2
lžičky mleté papriky
sůl, pepř
8ks
pečené brambory
sůl
250g
zakysaná smetana
hrst petržele

Postup přípravy

1) VEPŘOVÉ KOLENO vložím do tlakového hrnce, zaliji vodou, přidám bobkové listy, kuličky pepře i nového koření a osolím.
2) Hrnec uzavřu a vařím 1 hodinu. Po uvaření nechám koleno vystydnout ve vývaru.
3) Troubu předehřeji na 200 °C. Do menšího hrnce odeberu 500 ml vývaru z kolene, přidám SUŠENÉ HOUBY a vařím pět minut.
4) Do většího hlubokého plechu rozprostřu kysané zelí, zaliji ho vývarem s houbami, přidám švestky nakrájené na čtvrtky, větší kousky klobásy a uzenou krkovici nakrájenou na 1cm kostky.
5) Vše promíchám a rovnoměrně rozprostřu po celém plechu. Uvařené vepřové koleno naříznu na několika místech až ke kosti.
6) Osolím, opepřím ze všech stran a vmasíruji mletou papriku. Přendám ho na plech se zelím, zakryji alobalem a peču hodinu a půl.
7) Poté odkryji a peču ještě dalších 15 minut dokřupava.
8) Neoloupané BRAMBORY ROZKROJÍM napůl a přemístím na plech.
9) Podliji je 200 ml osolené vody a osolím. Peču v troubě 20 až 25 minut.
10) PEČENÉ ZELÍ podávám s plátky kolene, pečenými bramborami a lžící zakysané smetany posypané nasekanou petrželí. 
Made by Kristina

made by kristína

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je