Vepřová panenka s bylinkovou krustou

Vepřová panenka s bylinkovou krustou
Doba přípravy55 min
NáročnostStřední
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1200g
vepřová panenka
4
lžíce oleje
80g
máslo
1
hrnku petržele
1/2
hrnku pažitky
1/2
hrnku bazalky
1/2
stroužku česneku
šalvěj
tymián
jemně mletá mořská sůl
pepř
bílé pečivo

Postup přípravy

1. Vepřový filet osolíme a opepříme. Poté jej na pánvi na trošce oleje tři minuty z obou stran osmahneme.
2. Panenku položíme na pekáč a vložíme do trouby. Pečeme asi 40 minut při teplotě 80 °C, dokud maso jemně nezrůžoví (maso by mělo mít teplotu 60 °C - můžete ji snadno změřit teploměrem na maso).
3. Když je filet v troubě, připravíme si bylinkovou krustu: všechny bylinky a bílý chléb smícháme v mixéru, poté směs vlijeme do mísy se změklým máslem o pokojové teplotě a vše smícháme. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
4. Asi půlcentimetrovou vrstvou bylinkové směsi potřeme pečicí papír a dáme do lednice.
5. Po upečení panenku vyjmeme z trouby, překlopíme na ni připravený pečicí papír, zalijeme bylinkovou směsí a dáme ji do trouby nastavené na grilování.
6. Po ukončení grilování maso vyjmeme z trouby a necháme jej asi pět minut před podáváním odpočívat. Šťáva se tak v masu dobře rozprostře a při krájení nevyteče. Panenku podáváme s barevnou zeleninou a gratinovanými bramborami.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je