Grilovaná perlička s rebarborovým chutney a bramborami
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1800g
perličky Supreme15g
čerstvý tymián100g
extra panenský olivový olej10g
sůl1000g
červená rebarbora200g
třtinový cukr30g
čerstvý zázvor50g
červená cibule100g
suché červené víno30g
čerstvý český česnek30g
červený vinný ocet6g
čerstvá chilli paprička50g
mražené brusinky15g
bramborový škrob6g
kamenná sůl1000g
brambor (varný typ A)15g
kamenná sůl1g
černý mletý pepř50g
extra panenský olivový olejPostup přípravy
Příprava brambor:
1. Omyté brambory nakrájíme na výseče, opepříme, přidáme olivový olej a promícháme.
2. Takto připravené brambory včetně slupky dáme do pekáče tak, aby tvořily jednu vrstvu, a pečeme na 180 °C asi 30 minut doměkka.
3. Osolíme a ogrilujeme je těsně před podáváním.
2. Takto připravené brambory včetně slupky dáme do pekáče tak, aby tvořily jednu vrstvu, a pečeme na 180 °C asi 30 minut doměkka.
3. Osolíme a ogrilujeme je těsně před podáváním.
Příprava chutney:
1. Oloupeme cibuli, zázvor a česnek.
2. Červenou cibuli nakrájíme na výseče, česnek na hrubší plátky, zázvor na jemné nudličky.
3. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíky asi 3 cm dlouhé.
4. Do kastrůlku dáme trochu olivového oleje a krátce na něm orestujeme červenou cibuli, pak přidáme rebarboru, osolíme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
5. Při karamelizování rebarbora pustí šťávu.
6. Pak přidáme brusinky, vinný ocet a na plátky nakrájené chilli.
7. Chutney ochutnáme a dle potřeby dochutíme cukrem. Chutney musí být sladkokyselé a pikantní.
2. Červenou cibuli nakrájíme na výseče, česnek na hrubší plátky, zázvor na jemné nudličky.
3. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíky asi 3 cm dlouhé.
4. Do kastrůlku dáme trochu olivového oleje a krátce na něm orestujeme červenou cibuli, pak přidáme rebarboru, osolíme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
5. Při karamelizování rebarbora pustí šťávu.
6. Pak přidáme brusinky, vinný ocet a na plátky nakrájené chilli.
7. Chutney ochutnáme a dle potřeby dochutíme cukrem. Chutney musí být sladkokyselé a pikantní.
Příprava perličky:
1. Připravený rozpálený gril otřeme utěrkou lehce navlhčenou olejem.
2. Ta gril nejen očistí, ale i vytvoří nepřilnavou plochu.
3. Očištěnou perličku těsně před grilováním osolíme a následně ogrilujeme z obou stran (kůží dolů jako první) tak, aby na středu zůstala šťavnatá a na povrchu se rýsovaly otisky grilu.
4. Pak ji přendáme do jiné nádoby, pokapeme olivovým olejem, příp. ještě dochutíme solí Maldona.
5. Necháme cca 5 minut odležet na teplém místě nebo v holdomatu vyhřátém na 60 °C.
2. Ta gril nejen očistí, ale i vytvoří nepřilnavou plochu.
3. Očištěnou perličku těsně před grilováním osolíme a následně ogrilujeme z obou stran (kůží dolů jako první) tak, aby na středu zůstala šťavnatá a na povrchu se rýsovaly otisky grilu.
4. Pak ji přendáme do jiné nádoby, pokapeme olivovým olejem, příp. ještě dochutíme solí Maldona.
5. Necháme cca 5 minut odležet na teplém místě nebo v holdomatu vyhřátém na 60 °C.
Servírování:
1. Na nahřátý talíř dáme upečené a na otisk grilu ogrilované brambory, k nim přiložíme grilované prsíčko, které lehce naleštíme štětcem namočeným v olivovém oleji.
2. Pokrm doplníme chutney z rebarbory.
2. Pokrm doplníme chutney z rebarbory.
Náš tip:
Na celém světě platí – úprava „supreme“ znamená, že u jakékoliv drůbeže je prsíčko vždy s kůží a kostí křídla.
Do rebarborového chutney můžeme přidat jablka nebo višně. Chceme-li mít chutney méně výrazné, ochutíme jej pouze šalotkou, bílým vínem a cukrem.
Gril vždy udržujeme v čistotě, na důkladné očištění používáme speciální ocelový kartáč.
Do rebarborového chutney můžeme přidat jablka nebo višně. Chceme-li mít chutney méně výrazné, ochutíme jej pouze šalotkou, bílým vínem a cukrem.
Gril vždy udržujeme v čistotě, na důkladné očištění používáme speciální ocelový kartáč.