Kančí guláš s mandlovými kroketami

Kančí guláš s mandlovými kroketami
Doba přípravy3 hodiny
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2500g
kýta z divočáka
1000ml
zvěřinový vývar
400g
žlutá cibule
300g
čerstvá rajčata
150g
škvařené vepřové sádlo
100g
hladká mouka
40g
mletá paprika
20g
česnek
1g
mletý černý pepř
1g
čerstvá majoránka
2500g
brambor (varný typ B)
500g
výběrová hrubá mouka
180g
vejce
50g
máslo (82%)
50g
kamenná sůl
400ml
olej (na smažení)
180g
vejce
100g
loupané mandle
80ml
mléko 1,5%
300g
mrkev s natí
200g
řapíkatý celer

Postup přípravy

Příprava masa:
Kančí kýtu očistíme a odblaníme. Libovou polovinu masa svážeme (zdrezírujeme) provázkem a druhou půlku nakrájíme na kostky o hmotnosti cca 50 g. Obě části masa zprudka orestujeme na oleji dozlatova a přeložíme do gastronádoby.
Příprava základu:
1. Vodu s kořením přivedeme k varu a necháme asi 10 minut vyluhovat; vznikne tzv. "odvar". Na výpeku z masa orestujeme nakrájenou cibuli do tmavě hnědé barvy, přidáme pokrájená oloupaná rajčata a zarestujeme.
2. Přidáme papriku (pozor, aby se nespálila), sůl, pepř, nastrouhaný česnek, zalijeme odvarem z koření, polovinou vývaru, vložíme opečené kostky masa, přiklopíme a dusíme doměkka.
3. Během dušení občas maso zamícháme a doplníme tekutinu, která se vyvařila. Měkké maso vyjmeme kovovým podběrákem, cibule zůstane v nádobě.
Příprava omáčky:
1. Základ vyrestujeme na tuk (odvaříme veškerou tekutinu), zaprášíme moukou, orestujeme ji pozvolna dozlatova, zalijeme polovinou vývaru, rozšleháme metlou a prováříme asi 15 minut.
2. Poté omáčku přecedíme na maso a necháme přejít varem. Nakonec guláš dochutíme lístky čerstvé majoránky.
Pečení:
Opečený váleček vložíme do konvektomatu předehřátém na 70 °C, pečeme cca 45 minut, středová teplota masa by měla být 65 °C (můžeme si pomoci teplotní sondou). Poté maso necháme asi 10 minut odležet v holdomatu a servírujeme.
Příprava kroket:
1. Brambory uvařené ve slupce den předem oloupeme a necháme vychladnout. Druhý den je nastrouháme, přidáme hrubou mouku, změklé máslo a prsty prohněteme v těsto. Pak přidáme vejce a lehce osolíme.
2. Těsto znovu lehce prohněteme a rozdělíme na stejnoměrné díly, které následně vyválíme do tzv. hada o průměru 1,5 cm. Toho nakrájíme na rovnoměrné, cca 7 cm dlouhé válečky.
3. Vzniklé šišky obalíme v rozšlehaných vejcích a obalíme je v hranolkách mandlí. Připravené krokety smažíme v oleji při 160 °C dozlatova přibližně 3-4 minuty.
Příprava doplňků:
Oloupanou mrkev nakrájíme na větší kusy a opečeme je na suché pánvi dozlatova. Oloupaný řapíkatý celer nakrájíme na hranoly a taktéž je opečeme dozlatova.
Servírování:
Na levou stranu teplého talíře přeložíme krokety, na pravou stranu servírujeme kostky guláše s omáčkou. Vzadu za kostky přeložíme ukrojený medailonek dorůžova pečeného masa. Pokrm doplníme opečenou zeleninou a snítky natě z mrkve.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Recepty se zvěřinou

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je