Kančí ragú

Kančí ragú
Doba přípravy3,5 hodiny
NáročnostStřední
Počet porcí6

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1500g
kančí plec
1250ml
silný masový vývar
300ml
červené víno Barolo
6cl
gin
150g
celer
4
řapíkatý celer
6
lžička brusinek
6
snítek petržele
1
cibule
2
mrkev
1
pórek
směs koření (čajová lžička celého pepře, 3 hřebíčky, 2 čajové lžičky jalovce, 3 snítky libečku, tymiánu a majoránky)
3
bobkový list
2
celé skořice
2
lžíce rajčatové pasty
1
lžička mleté papriky
1
lžíce cukru
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Maso nakrájíme na stejnoměrné kousky o velikosti vlašského ořechu a zeleninu nahrubo. Libeček, tymián, majoránku, bobkové listy a skořici svážeme provázkem.
2. Maso zprudka opečeme v silnostěnné nádobě a odložíme stranou.
3. Ve stejném hrnci orestujeme cibuli a celer, které posypeme lžící cukru. Přidáme mletou papriku a rajčatovou pastu a na mírném plameni necháme vše zkaramelizovat.
4. Směs zalijeme ginem, červeným vínem a masovým vývarem. Přidáme opečené maso, svazek bylin se skořicí a lžíci soli.
5. Přiklopíme a necháme dusit přibližně 3 hodiny, dokud maso nezměkne. Přibližně 15 minut před koncem přidáme nakrájenou mrkev. Ragú podle potřeby dochutíme solí a pepřem, na závěr přidáme brusinky a nasekanou petržel.
Recepty se zvěřinou

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je