Kančí ragú
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1500g
kančí plec1250ml
silný masový vývar300ml
červené víno Barolo6cl
gin150g
celer4
řapíkatý celer6
lžička brusinek6
snítek petržele1
cibule2
mrkev1
póreksměs koření (čajová lžička celého pepře, 3 hřebíčky, 2 čajové lžičky jalovce, 3 snítky libečku, tymiánu a majoránky)
3
bobkový list2
celé skořice2
lžíce rajčatové pasty1
lžička mleté papriky1
lžíce cukrusůl, pepř
Postup přípravy
1. Maso nakrájíme na stejnoměrné kousky o velikosti vlašského ořechu a zeleninu nahrubo. Libeček, tymián, majoránku, bobkové listy a skořici svážeme provázkem.
2. Maso zprudka opečeme v silnostěnné nádobě a odložíme stranou.
3. Ve stejném hrnci orestujeme cibuli a celer, které posypeme lžící cukru. Přidáme mletou papriku a rajčatovou pastu a na mírném plameni necháme vše zkaramelizovat.
4. Směs zalijeme ginem, červeným vínem a masovým vývarem. Přidáme opečené maso, svazek bylin se skořicí a lžíci soli.
5. Přiklopíme a necháme dusit přibližně 3 hodiny, dokud maso nezměkne. Přibližně 15 minut před koncem přidáme nakrájenou mrkev. Ragú podle potřeby dochutíme solí a pepřem, na závěr přidáme brusinky a nasekanou petržel.
2. Maso zprudka opečeme v silnostěnné nádobě a odložíme stranou.
3. Ve stejném hrnci orestujeme cibuli a celer, které posypeme lžící cukru. Přidáme mletou papriku a rajčatovou pastu a na mírném plameni necháme vše zkaramelizovat.
4. Směs zalijeme ginem, červeným vínem a masovým vývarem. Přidáme opečené maso, svazek bylin se skořicí a lžíci soli.
5. Přiklopíme a necháme dusit přibližně 3 hodiny, dokud maso nezměkne. Přibližně 15 minut před koncem přidáme nakrájenou mrkev. Ragú podle potřeby dochutíme solí a pepřem, na závěr přidáme brusinky a nasekanou petržel.