Bramborový fondán
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1500g
Brambory varný typ B50g
Olej olivový extra panenský1g
Sůl kamenná1g
Pepř černý celý500g
Kuřecí vývar, vlastní výrobaPostup přípravy
Příprava bramborového fondantu (cca 50 minut):
Omyté a očištěné brambory ve slupce nakrájíme na větší kusy (válečky), vzniklou rovnou plochou je pozvolna opečeme na pánvi a pečicím papíru s olejem dozlatova. Poté je zalijeme vroucím vývarem, do výšky fondantu, vývar dosolíme, přidáme máslo a dopékáme je v troubě předehřáté na 160 °C doměkka, asi 20 minut. Upečené je vyjmeme z vývaru, pokapeme olivovým olejem a ihned servírujeme.
Komentář kuchaře:
Odkrojky z brabor zpracujeme na šťouchané brambory.