Bramborový fondán

Doba přípravy50 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1500g
Brambory varný typ B
50g
Olej olivový extra panenský
1g
Sůl kamenná
1g
Pepř černý celý
500g
Kuřecí vývar, vlastní výroba

Postup přípravy

Příprava bramborového fondantu (cca 50 minut):
Omyté a očištěné brambory ve slupce nakrájíme na větší kusy (válečky), vzniklou rovnou plochou je pozvolna opečeme na pánvi a pečicím papíru s olejem dozlatova. Poté je zalijeme vroucím vývarem, do výšky fondantu, vývar dosolíme, přidáme máslo a dopékáme je v troubě předehřáté na 160 °C doměkka, asi 20 minut. Upečené je vyjmeme z vývaru, pokapeme olivovým olejem a ihned servírujeme.
Komentář kuchaře:
Odkrojky z brabor zpracujeme na šťouchané brambory.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na omáčky a přílohy

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je