Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky
Doba přípravy60 min
NáročnostLehká
Počet porcí6

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1
hlávka červeného zelí ( přibližně 1kg)
150ml
červený vinný ocet
250ml
červené víno
4
lžíce přepuštěného másla
3
jablka
3
cibule
směs koření (bobkový list, jalovec, celý pepř, anýz, celá skořice)
cukr
sůl

Postup přípravy

Krok 1
Zelí rozkrojíme na díly, odstraníme z nich košťál a poté je nakrouháme. Nakrouhané tenké proužky propláchneme studenou vodou.
Krok 2
Jablka (mohou být i neloupaná) a cibuli nasekáme nadrobno a přidáme k zelí. Vše zalijeme vinným octem a vínem.
Krok 3
Jablka se zelím ochutíme solí a cukrem a poté důkladně promícháme.
Krok 4
Vmícháme koření a směs necháme odpočinout alespoň dvě hodiny, ideálně přes noc. Následně slijeme všechnu tekutinu a dáme ji stranou.
Krok 5
Zelnou směs orestujeme na přepuštěném másle. Postupně přiléváme nazpět zcezenou tekutinu a dusíme přibližně 45 minut, dokud není zelí měkké. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.
Krok 6
Zelí s jablky můžeme podle potřeby zahustit jíškou nebo bramborovým škrobem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na omáčky a přílohy

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je