Červené zelí s jablky

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1
hlávka červeného zelí ( přibližně 1kg)150ml
červený vinný ocet250ml
červené víno4
lžíce přepuštěného másla3
jablka3
cibulesměs koření (bobkový list, jalovec, celý pepř, anýz, celá skořice)
cukr
sůl
Postup přípravy
Krok 1
Zelí rozkrojíme na díly, odstraníme z nich košťál a poté je nakrouháme. Nakrouhané tenké proužky propláchneme studenou vodou.
Krok 2
Jablka (mohou být i neloupaná) a cibuli nasekáme nadrobno a přidáme k zelí. Vše zalijeme vinným octem a vínem.
Krok 3
Jablka se zelím ochutíme solí a cukrem a poté důkladně promícháme.
Krok 4
Vmícháme koření a směs necháme odpočinout alespoň dvě hodiny, ideálně přes noc. Následně slijeme všechnu tekutinu a dáme ji stranou.
Krok 5
Zelnou směs orestujeme na přepuštěném másle. Postupně přiléváme nazpět zcezenou tekutinu a dusíme přibližně 45 minut, dokud není zelí měkké. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.
Krok 6
Zelí s jablky můžeme podle potřeby zahustit jíškou nebo bramborovým škrobem.