Domácí bramborové hranolky

Doba přípravy120 minut
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
3500g
METRO Chef brambory AGRIA nebo SUNITA
150g
ocet kvasný
8l
voda
70g
sůl kamenná
60g
cukr
500g
olej na smažení

Postup přípravy

Předpříprava brambor (cca 75 minut):
Omyté brambory  krájíme pomocí speciálního kráječe na hranolky a vkládáme je do studené vody. Hranolky promícháme, přeložíme do studené vody. V této vodě je necháme  máčet cca 60 minut.
Zpařování hranolek (cca 20 minut):
Hranolky vyjmeme z vody a přeložíme je do hrnce se studenou vodou, ochucenou solí, cukrem a octem. Přivedeme pod bod varu (cca 90 °C) a táhneme, dokud hranolky nejdou ohnout. Poté je vyjmeme na čisté plátno, osušíme a následně vychladíme v nádobě s vodou a ledem.
Předsmažení (cca 4,5 minuty):
Hranolky předsmažíme v nahřáté fritéze na 145 °C cca 4,5 minuty, okapané opět zchlazujeme nebo zamrazujeme.
Dosmažení hranolek (cca 2–3 minuty)
Hranolky dosmažíme při teplotě 180–190 °C, vyjmeme z fritézy a necháme okapat.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na omáčky a přílohy

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je