Gratinované brambory

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1,5kg
brambor1l
mléko500g
strouhaný sýr300ml
smetanamuškátový oříšek
sůl, pepř
Postup přípravy
Krok 1
Nejdříve oloupeme brambory a nakrájíme je na stejně silné plátky.
Krok 2
Mléko nalijeme do kastrůlku a ohřejeme ho. Jakmile se mléko začne vařit, přidáme do něj brambory.
Krok 3
Brambory s mlékem necháme za častého míchání vařit. Přibližně po 20 minutách k nim přidáme polovinu sýra, smetanu, trochu muškátového oříšku a trošku pepře a soli.
Krok 4
Celou směs necháme ještě asi dalších 10 minut vařit a poté ji přelijeme do mísy na suflé vhodné k pečení.
Krok 5
Poté brambory posypeme zbytkem sýra a necháme je asi 50 minut zapékat při teplotě 140 °C na střední příčce trouby.