Kynutý houskový knedlík

Kynutý houskový knedlík
Doba přípravy60 min
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1kg
hrubá mouka
180g
bílé pečivo
450ml
mléko
20g
čerstvé droždí
1
vejce
20g
sůl

Postup přípravy

Krok 1
Z droždí, části mléka a mouky přípravíme kvásek, který necháme vykynout při teplotě 37 °C.
Krok 2
Ze zbylé mouky, soli, vejce, mléka a vykynutého kvásku vypracujeme hladké těsto, které se nelepí, a vmícháme do něj pokrájené pečivo.
Krok 3
Těsto rozdělíme na díly a vytvoříme z nich bochánky, které necháme nakynout. Poté vytvarujeme válečky, necháme je znovu nakynout a následně je vaříme v osolené vodě přibližně 20 minut (po 10 minutách obrátíme).
Krok 4
Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, propícháme je vidličkou a potřeme rozpuštěným máslem.
Poznámka:
Další recepty naleznete v knize Kulinářská inspirace, jejímž autorem je šéfkuchař makro Petr Stádník. Kuchařka je v prodeji exkluzivně na pobočkách makro.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na omáčky a přílohy

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je