Kynutý houskový knedlík

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1kg
hrubá mouka180g
bílé pečivo450ml
mléko20g
čerstvé droždí1
vejce20g
sůlPostup přípravy
Krok 1
Z droždí, části mléka a mouky přípravíme kvásek, který necháme vykynout při teplotě 37 °C.
Krok 2
Ze zbylé mouky, soli, vejce, mléka a vykynutého kvásku vypracujeme hladké těsto, které se nelepí, a vmícháme do něj pokrájené pečivo.
Krok 3
Těsto rozdělíme na díly a vytvoříme z nich bochánky, které necháme nakynout. Poté vytvarujeme válečky, necháme je znovu nakynout a následně je vaříme v osolené vodě přibližně 20 minut (po 10 minutách obrátíme).
Krok 4
Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, propícháme je vidličkou a potřeme rozpuštěným máslem.
Poznámka:
Další recepty naleznete v knize Kulinářská inspirace, jejímž autorem je šéfkuchař makro Petr Stádník. Kuchařka je v prodeji exkluzivně na pobočkách makro.