Máslové brambory s citronem

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1kg
ranný brambor1kg
přepuštěné máslo2
citrony50g
máslomuškátový oříšek
sůl
pepř
Postup přípravy
Krok 1
Oškrábané brambory posypeme solí, pepřem a strouhanou citronovou kůrou.
Krok 2
V hrnci zahřejeme na 80 °C přepuštěné máslo a vaříme v něm brambory asi 30 minut doměkka, poté je vyjmeme naběračkou.
Krok 3
Brambory s mlékem necháme za častého míchání vařit.
Krok 4
Přibližně po 20 minutách k nim přidáme polovinu sýra, smetanu, trochu muškátového oříšku a trošku pepře a soli.
Krok 5
Před podáváním je v horké pánvi promícháme s klasickým máslem a plátky citronu a trochu přisolíme.
Šampioni z Vysočiny:
Půdní a meteorologické podmínky na Vysočině připomínají domovinu brambor – Peru. Významnou pěstitelskou a šlechtitelskou firmou je Medipo Agras vedená pokračovatelem slavného bramborářského rodu Ing. Vlastimilem Rasochou. Firma uspěla v mnoha regionálních soutěžích, mimo jiné získala značku Klasa a regionální značku původu – Vysočina. Její zaměstnanci se ve spolupráci se šlechtiteli z několika evropských zemí podílejí na šlechtění brambor. Medipo Agras do makro dodává především odrůdy Princess (varný typ A), Dali (B) a Sati nu (C), velmi rané brambory Carrera a poloranou odrůdu Lucinda varného typu AB. Z luxusních odrůd pak rohlíčkové „vánoční“ Annabelle (A).