Pomerančová omáčka k pečené kachně

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1
pomeranč150ml
smetanamed
čerstvě mletý růžový pepř
sůl
Postup přípravy
Krok 1
Základem omáčky je masová šťáva, která zůstane na pánvi po opečení kachny nebo kachních prsou. Pokud je na šťávě z masa vrstva tuku, sebereme jej lžící nebo jej slijeme.
Krok 2
Horkou vodou omyjeme pomeranč a oloupeme kůru ve velmi tenkých proužcích. Potom pomeranč rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu.
Krok 3
Do masové šťávy přidáme šťávu z pomeranče a kůru a vše necháme povařit.
Krok 4
Po krátkém povaření vmícháme smetanu a omáčku dochutíme solí, pepřem a medem. Pro ještě bohatší chuť můžete přidat také trochu pomerančového likéru
Náš tip:
Pro dosažení lepšího a jemnějšího výsledku použijte při škrábání pomerančů škrabku na citrusovou kůru. Dejte také pozor, abyste nesloupli ani trochu bílé dřeně pod kůrou - má hořkou chuť.