Pomerančová omáčka k pečené kachně

Pomerančová omáčka k pečené kachně
Doba přípravy15-20 min
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1
pomeranč
150ml
smetana
med
čerstvě mletý růžový pepř
sůl

Postup přípravy

Krok 1
Základem omáčky je masová šťáva, která zůstane na pánvi po opečení kachny nebo kachních prsou. Pokud je na šťávě z masa vrstva tuku, sebereme jej lžící nebo jej slijeme.
Krok 2
Horkou vodou omyjeme pomeranč a oloupeme kůru ve velmi tenkých proužcích. Potom pomeranč rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu.
Krok 3
Do masové šťávy přidáme šťávu z pomeranče a kůru a vše necháme povařit.
Krok 4
Po krátkém povaření vmícháme smetanu a omáčku dochutíme solí, pepřem a medem. Pro ještě bohatší chuť můžete přidat také trochu pomerančového likéru
Náš tip:
Pro dosažení lepšího a jemnějšího výsledku použijte při škrábání pomerančů škrabku na citrusovou kůru. Dejte také pozor, abyste nesloupli ani trochu bílé dřeně pod kůrou - má hořkou chuť.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na omáčky a přílohy

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je