Bramborový krém s pórkem

Doba přípravy60 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1 500g
Brambory, varný typ C
1 000g
Pórek
1 500g
Vývar zeleninový, vlastní výroba
150g
Máslo 82%
30g
Sůl kamenná
500g
Smetana 30%
1g
Pepř bílý, mletý
Zjemnění:
50g
Máslo 82%
Sláma:
150g
Pórek (odkrojená část)
200g
Olej na smažení
Doplněk:
150g
Pórek (odkrojená část)

Postup přípravy

Příprava polévky (cca 45 minut):
Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, pórek podélně překrojíme, pečlivě omyjeme, odkrojíme tmavě zelenou část a odložíme ji stranou. Zbylou část pórku nakrájíme na kolečka 1 cm široké. Máslo rozpustíme v kastrolu a orestujeme na něm pórek dosklovata, přidáme brambory a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Ochutíme solí, bílým pepřem a vaříme doměkka. Následně vše rozmixujeme do hladké konzistence, přecedíme přes cedník, přidáme smetanu a již pouze krátce zavaříme. Nakonec polévku zjemníme vmícháním kostiček vychlazeného másla.
Příprava pórkové slámy (cca 10 minut):
Očištěný pórek nakrájíme podélně na jemné nudličky asi 6 cm dlouhé a usmažíme je v oleji do hlehce nazlátlé barvy. Necháme je okapat na kuchyňské papírové utěrce a poté servírujeme.
Příprava doplňku:
Světle zelenou část pórku nakrájíme na jemná kolečka a při servírování jimi doplníme polévku.
Servírování:
Horkou polévku naléváme do talíře či polévkové misky, doplníme ji smaženou slámou z pórku a na kolečka nakrájeným čerstvým pórkem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je