Dýňová polévka krémová
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1000g
dýně Hokkaido800ml
zeleninový vývar250g
brambor (varný typ C)230g
šalotka200g
máslo150g
extra panenský olivový olej120g
pórek50g
třtinový cukr50g
dýňová semínka30ml
dýňový olej20g
čerstvý tymián20g
česnek5g
čerstvé chilli papričky1
bobkový list10g
sůlPostup přípravy
1. Oloupanou dýni bez semínek, šalotku, chilli papričku, brambory, česnek a pórek nakrájíme na plátky a promícháme s kořením a olivovým olejem.
2. Vše přemístíme do pekáče, lehce podlijeme vývarem a přikryté alobalem pečeme v troubě na 180 °C úplně doměkka.
3. Připravený základ na polévku poté rozmixujeme v mixéru dohladka. Poté směs vložíme do kastrůlku a vlijeme do ní zeleninový vývar. Ochutíme cukrem, solí a krátce povaříme.
4. Dýňová semínka rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě na 170 °C asi 7 minut.
5. Před servírováním polévku ohřejeme a vymixujeme spolu s vychlazenými kostičkami másla, které ji zjemní. Polévku již dále nevaříme a ihned podáváme.
6. Polévku servírujeme posypanou opraženými dýnovými semínky a pokapanou dýňovým olejem.
2. Vše přemístíme do pekáče, lehce podlijeme vývarem a přikryté alobalem pečeme v troubě na 180 °C úplně doměkka.
3. Připravený základ na polévku poté rozmixujeme v mixéru dohladka. Poté směs vložíme do kastrůlku a vlijeme do ní zeleninový vývar. Ochutíme cukrem, solí a krátce povaříme.
4. Dýňová semínka rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě na 170 °C asi 7 minut.
5. Před servírováním polévku ohřejeme a vymixujeme spolu s vychlazenými kostičkami másla, které ji zjemní. Polévku již dále nevaříme a ihned podáváme.
6. Polévku servírujeme posypanou opraženými dýnovými semínky a pokapanou dýňovým olejem.