Francouzská zapečená cibulačka
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1 000g
Cibule žlutá30g
Česnek čerstvý100g
Máslo přepuštěné100g
Brandy100g
Víno bílé, suché1 000g
Hovězí vývar, vlastní výroba0,5g
Pepř černý, celýBuget garni:
50g
Petržel listová30g
Pórek0,5g
Bobkový list0,5g
Tymián čerstvý0,5g
Saturejka čerstvá0,5g
Estragon čerstvýDoplněk:
600g
Bageta200g
Sýr GruyerPostup přípravy
Příprava surovin (cca 15 min):
Oloupanou cibuli zbabíme kořínků a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku oloupeme, rozdrtíme nožem na placku a nasekáme nadrobno. Připravíme si bouquet garni, tzv. vázaný svazek bylinek. Listovou petržel, pórek, bobkový list, tymián, saturejku a estragon svážeme do svazku.
Příprava polévky (cca 15 min):
V hrnci na přepuštěném másle orestujeme česnek a cibuli do zlatova. Orestovanou cibuli osolíme, zalijeme brandy a necháme odpařit. Poté přilijeme bílé víno, které necháme svařit. Základ polévky zalijeme hovězím vývarem z pečených kostí, přidáme bouquet garni, necháme provařit a po provaření dochutíme čerstvě mletým pepřem.
Servírování:
Porci hotové polévky nandáme do nahřáté zapékací misky, na hladinu položíme opečené plátky baget a zapečeme s plátkem sýra.