Francouzská zapečená cibulačka

Doba přípravy30 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1 000g
Cibule žlutá
30g
Česnek čerstvý
100g
Máslo přepuštěné
100g
Brandy
100g
Víno bílé, suché
1 000g
Hovězí vývar, vlastní výroba
0,5g
Pepř černý, celý
Buget garni:
50g
Petržel listová
30g
Pórek
0,5g
Bobkový list
0,5g
Tymián čerstvý
0,5g
Saturejka čerstvá
0,5g
Estragon čerstvý
Doplněk:
600g
Bageta
200g
Sýr Gruyer

Postup přípravy

Příprava surovin (cca 15 min):
Oloupanou cibuli zbabíme kořínků a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku oloupeme, rozdrtíme nožem na placku a nasekáme nadrobno. Připravíme si bouquet garni, tzv. vázaný svazek bylinek. Listovou petržel, pórek, bobkový list, tymián, saturejku a estragon svážeme do svazku.
Příprava polévky (cca 15 min):
V hrnci na přepuštěném másle orestujeme česnek a cibuli do zlatova. Orestovanou cibuli osolíme, zalijeme brandy a necháme odpařit. Poté přilijeme bílé víno, které necháme svařit. Základ polévky zalijeme hovězím vývarem z pečených kostí, přidáme bouquet garni, necháme provařit a po provaření dochutíme čerstvě mletým pepřem.
Servírování:
Porci hotové polévky nandáme do nahřáté zapékací misky, na hladinu položíme opečené plátky baget a zapečeme s plátkem sýra. 
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je