Krémová chřestová polévka

Krémová chřestová polévka
Doba přípravy30 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1000g
bílý chřest (použijeme i dřevnaté konce a slupky)
220g
šalotka
100g
máslo
200g
brambor (varný typ C)
700ml
domácí zeleninový vývar
250ml
polotučné mléko
70ml
suché bílé víno
10g
sůl Fleur de Serl
100ml
smetana 33% na zjemnění
100g
máslo
100g
extra panenský olivový olej
500g
oloupaný zelený chřest
500g
oloupaný bílý chřest
20g
listová petržel
200g
bílé pečivo na krutony
50g
extra panenský olivový olej

Postup přípravy

1) Chřest pomocí škrabky oloupeme od špiček k silnějšímu dřevnatému konci.
2) Tato část je asi 3 cm dlouhá a musí se odříznout nožem. Ze slupek a dřevnatých konců připravíme polévku, oloupaný chřest uchováme na ozdobu polévky či na jiné pokrmy.
3) Šalotku nakrájíme na jemné plátky a orestujeme na másle doměkka. Osolíme, přidáme slupky a dřevnaté konce z chřestu, na jemné plátky nakrájené brambory, promícháme, zastříkneme vínem a necháme lehce odpařit.
4) Poté zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme vše doměkka.
5) Pak polévku rozmixujeme dohladka, přecedíme, a je-li potřeba, naředíme trochou mléka.
6) Převaříme a zjemníme smetanou spolu s máslem.
7) Krutony připravíme z bílých baget, které nadrobíme na kousky a lehce na plechu zastříkneme olivovým olejem.
8) Následně je rozpékáme v troubě na 200 °C 4 minuty.
Podávání:
Teplou polévku lehce vymixujeme, aby byla mírně napěněná. Přidáme pečené krutony, špičky povařeného chřestu a doplníme lístky listové petržele.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na polévky

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je