Polévka Tom Kha Kai

Polévka Tom Kha Kai
Doba přípravy30 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
500g
kuřecí prsa bez kosti
500ml
kuřecí vývar
500ml
kokosové mléko
500g
čerstvá rajčata
300g
mrkev
100ml
slunečnicový olej
100g
červená kari pasta
60g
limetka na šťávu
50g
čerstvý koriandr
50g
palmový cukr
40g
čerstvý galandal
40g
čerstvý zázvor
40ml
rybí omáčka
30g
citronová tráva
5g
limetkové listy
8ml
sojová omáčka

Postup přípravy

Příprava polévky:
1. V hrnci si na oleji orestujeme červenou kari pastu, přidáme na plátky nakrájený omytý čerstvý zázvor, galangalový oddenek nakrájený na kolečka, limetkové listy a vše zalijeme kuřecím vývarem.
2. Poté přidáme kokosové mléko, rybí omáčku, sojovou omáčku, ve vodě rozpuštěný palmový cukr a sůl, a takto připravený základ krátce (cca 3 minuty) povaříme.
3. Oloupanou mrkev si nakrájíme na výseče (můžeme použít i karblovací nůž, aby výseče lépe vypadaly) a vložíme do polévky. Očištěnou hlívu natrháme, rajčata spaříme ve vodě a oloupeme. Poté je nakrájíme na čtvrtky.
4. U čerstvého koriandru odrojíme konce stonků a vložíme je do polévky. Citronovou trávu po celé délce naklepeme střenkou nože, nakrájíme na špalíky a taktéž vložíme do polévky.
5. Jakmile je mrkev skoro měkká, nakrájíme kuřecí maso na nudličky cca 1 cm silné a přidáme je do polévky. Po dvou minutách vaření kuřecího masa polévku dochutíme limetkovou šťávou a ihned servírujeme.
Servírování:
Do teplé polévkové misky vložíme natrhanou hlívu ústřičnou, čerstvá oloupaná rajčata, listy thajské bazalky a vše zalijeme horkou polévkou. Pokrm doplníme čerstvým koriandrem, případně ještě kouskem chilli.
makro Akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na polévky

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je