Polévka Tom Kha s krevetami

Polévka Tom Kha s krevetami
Doba přípravy3 hod 40 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1kg
kuřecí kosti
3kg
voda
95g
stonků citronové trávy 
100g
čerstvý zázvor
12g
limetové listy
6g
chilli papričky
500g
hlíva ustřičná
400g
cherry rajčata
220g
loupané mražené krevety
90g
třtinový cukr
150g
rybí omáčka
50g
limetka
10g
čerstvý koriandr
50g
chilli pasta
200g
kokosové mléko
5g
slunečnicový olej
5g
kamenná sůl
25g
česnek

Postup přípravy

Příprava vývaru:
1. Opláchnuté kuřecí kosti vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
2. Vývar vaříme na mírném plameni 2–3 hodiny. Pěnu, která se vytvoří na povrchu, odstraníme pomocí naběračky.
3. Hotový vývar scedíme.
Příprava polévky:
1. Ve větším hrnci rozpálíme slunečnicový olej, vložíme chilli pastu, nasekané a jadérek zbavené chilli, prolisovaný česnek, na kolečka nakrájený zázvor a cukr. Ještě přidáme rybí omáčku.
2. Vše prudce a krátce orestujeme a zalijeme hotovým vývarem.
3. Přidáme napůl nakrájené stonky citronové trávy, limetové listy a vše za občasného míchání pomalu přivedeme k varu.
4. Následně přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou. Polévku necháme vařit na mírném plameni 20–30 minut.
5. Poté vyjmeme větší kusy citronové trávy, zázvor a limetové listy. Na závěr přidáme nasekané stonky koriandru, cherry rajčata, krevety a necháme vařit dalších 5 minut.
6. Poté polévku dochutíme kokosovým mlékem, čerstvým chilli, limetovou šťávou a popřípadně solí. Nakonec servírujeme a ozdobíme nasekanými lístky koriandru.
makro Akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na polévky

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je