Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky
Doba přípravy45 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
270g
loupaná červená čočka
500ml
kuřecí vývar
300g
mrkev
170g
rajče
100g
cibule
20g
sůl
15ml
olivový olej
10g
petrželová nať
5g
mletý římský kmín
5g
čerstvý tymián
4g
stroužky česneku
2g
stonky řapíkatého celeru
1500ml
voda

Postup přípravy

1. Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej a dozlatova na něm osmahneme nakrájenou cibuli.
2. Přidáme kostičky mrkve, oloupaná rajčata, pokrájené řapíky celeru a překrájený česnek. Vše ochutíme římským kmínem a solí a za stálého míchání zeleninu orestujeme.
3. Poté přidáme čočku a vše zalijeme vodou a vývarem. Vaříme zhruba 10–15 minut, dokud čočka nezměkne.
4. Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem, tymiánem a posypeme nasekanou petrželovou natí.
Poznámka:
Červená čočka se v převážné většině používá v loupané formě. Má mírně nasládlou chuť a je velm dobře stravitelná. Není třeba ji namáčet, její příprava zabere zhruba 10-15 minut, při vaření má tendenci se rozpadat. Hodí se k přípravě polévek, kaší, pomazánek, salátů a používá se také k zahušťování.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na polévky

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je