Polévka z pečených paprik
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
6
červených a žlutých paprik2
šalotky1
stroužek česneku1000ml
zeleninový vývar2
snítky rozmarýnu2
snítky tymiánu1
lžička mleté paprikyšpetka cukru
sůl
pepř
olivový olej
Postup přípravy
Příprava vývaru a masa:
1. Papriky omyjeme, osušíme a vložíme na rozpálený gril.
2. Opékáme ze všech stran, dokud není dužina měkká a slupka téměř černá.
3. Mezitím oloupeme šalotky a česnek a obojí nadrobno nasekáme.
4. Nakrájenou šalotku, česnek a bylinky přidáme do vývaru a ve vhodné nádobě jej umístíme na rošt, aby se pozvolna prohřál.
5. Opečené papriky zbavíme tmavé slupky pomocí malého nože.
6. Poté je opatrně rozpůlím a lžící odstraníme vnitřní žebra a semena.
7. Dužinu nakrájíme na menší kousky, vložíme do vývaru a rozmixujeme na jemné pyré.
8. Polévku ochutíme mletou paprikou, solí a pepřem a necháme ji znovu prohřát.
9. Při podávání ji na talíři lehce zakápneme olivovým olejem.
2. Opékáme ze všech stran, dokud není dužina měkká a slupka téměř černá.
3. Mezitím oloupeme šalotky a česnek a obojí nadrobno nasekáme.
4. Nakrájenou šalotku, česnek a bylinky přidáme do vývaru a ve vhodné nádobě jej umístíme na rošt, aby se pozvolna prohřál.
5. Opečené papriky zbavíme tmavé slupky pomocí malého nože.
6. Poté je opatrně rozpůlím a lžící odstraníme vnitřní žebra a semena.
7. Dužinu nakrájíme na menší kousky, vložíme do vývaru a rozmixujeme na jemné pyré.
8. Polévku ochutíme mletou paprikou, solí a pepřem a necháme ji znovu prohřát.
9. Při podávání ji na talíři lehce zakápneme olivovým olejem.