Valašská kyselica

Doba přípravy30 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
500g
Zelí kysané bílé
150g
Vepřový bůček uzený
750g
Brambory varný typ B
200g
Cibule žlutá
100g
Sádlo škvařené
100g
Mouka hladká
100g
Smetana 33 %
10g
Sůl kamenná
10g
Petržel listová
0,1g
Bobkový list
0,1g
Nové koření
0,1g
Kmín
15g
Paprika mletá
10g
Houby sušené
150g
Moravská klobása
15g
Česnek čerstvý

Postup přípravy

Příprava polévky (cca 45 minut):
Kysané zelí překrájíme, ochutnáme a je-li příliš kyselé, propláchneme ho vodou. Najemno krájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme mouku, lehce orestujeme (vznikne zásmažka), přidáme papriku, zalijeme ji vodou a vaříme. Poté přidáme koření, překrájené zelí, houby, ochutíme česnekem a vaříme doměkka. Oloupané brambory nakrájené na kostičky vaříme v osolené vodě doměkka a následně přidáme do polévky. Nakonec polévku zjemníme smetanou a krátce povaříme (malou část smetany si ponecháme a vyšleháme na doplnění při servírování.) Klobásu nakrájenou na kolečka opečeme na pánvi dozlatova a vložíme ji do hotové polévky.
Servírování:
Hotovou polévku servírujeme v teplém talíři, doplněnou nasekanou petrželkou a nočkem z vyšlehané smetany.
Komentář kuchaře:
Aby se nám polévka nesrazila, smetanu smícháme s trochou hladké mouky a následně vmícháme do polévky.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je