Focaccia s rozmarýnem

Focaccia s rozmarýnem
Doba přípravy60 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
500g
hladká mouka
400ml
voda
25g
čerstvé droždí
3g
kamenná sůl
15g
mořská sůl
50ml
extra panenský olivový olej
15g
čerstvý rozmarýn

Postup přípravy

Krok 1
V hluboké míse nebo v robotu smícháme kvalitní mouku, sůl, vlažnou vodu a droždí a vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple nakynout (těsto zhruba 2x zvětší svůj objem).
Krok 2
Po nakynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál, zpracujeme do tvaru obdélníku, který přeneseme na plech s pečícím papírem.
Krok 3
Povrch těsta potřeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a do těsta uděláme prsty důlky, aby se olej dostal do těsta a dál už nekynulo.
Krok 4
Navrch nasypeme rozmarýn a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut na cca 200 stupňů. Po vychladnutí nakrájíme na čtverce a podáváme, nejlépe jako sandwiche, přílohu k grilovaným masům nebo jenom s olivovým olejem a balsamikem.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je