Focaccia s rozmarýnem

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
500g
hladká mouka400ml
voda25g
čerstvé droždí3g
kamenná sůl15g
mořská sůl50ml
extra panenský olivový olej15g
čerstvý rozmarýnPostup přípravy
Krok 1
V hluboké míse nebo v robotu smícháme kvalitní mouku, sůl, vlažnou vodu a droždí a vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple nakynout (těsto zhruba 2x zvětší svůj objem).
Krok 2
Po nakynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál, zpracujeme do tvaru obdélníku, který přeneseme na plech s pečícím papírem.
Krok 3
Povrch těsta potřeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a do těsta uděláme prsty důlky, aby se olej dostal do těsta a dál už nekynulo.
Krok 4
Navrch nasypeme rozmarýn a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut na cca 200 stupňů. Po vychladnutí nakrájíme na čtverce a podáváme, nejlépe jako sandwiche, přílohu k grilovaným masům nebo jenom s olivovým olejem a balsamikem.
