Grilovaný chřest se zelím, fenyklem, oříšky a brusinkami

grilovaný chřest se zelím
Doba přípravy35 min
NáročnostLehká
Počet porcí6

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1000g
zelí hlávkové
100g
olej řepkový za studena lisovaný
1000g
chřest zelený
500g
sýr cottage
50g
zázvor čerstvý
150g
brusinky sušené
150g
ořechy lískové – jádra
8g
sůl kamenná
Pesto:
300g
olej olivový extra panenský
30g
česnek čerstvý
6g
sůl kamená
10g
parmazán
20g
kopr čerstvý
10g
piniové oříšky

Postup přípravy

Příprava pesta (cca 5 minut):
Do vyšší nádoby nalijeme 1/3 olivového oleje, přidáme stroužek oloupaného česneku, nastrouhaný parmazán, otrhané snítky kopru a piniové oříšky, které jsme si předem opražili na pánvi a nechali vychladnout. Tyčovým mixérem vše rozmixujeme na velmi jemnou konzistenci a poté hned přidáme zbylé 2/3 oleje. Pesto se tak zchladí a nebude černat. Pesto nesmí být příliš řídké, hustě tekoucí je ideální.
Příprava zelí (cca 20 minut):
Hlávkové zelí nakrájíme na plátky cca 2 cm silné, vložíme do pánve s malým množstvím oleje a pozvolna opékáme dozlatova z obou stran. Ochutíme solí.
Příprava chřestu (cca 5 minut):
Z neoloupaného chřestu pomocí škrabky vytvoříme podélné plátky, které ochutíme solí.
Příprava zázvoru (cca 2 minuty):
Zázvor oloupeme a nakrájíme ostrým nožem na velmi tenká kolečka nebo nudličky.
Servírování:
Na talíř přeložíme grilované zelí, na které dále servírujeme sýr cottage, plátky chřestu, zázvor a snítky kopru. Pokrm posypeme nahrubo drcenými ořechy, sušenými brusinkami a vše pokapeme pestem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je