Hřebenatka svatojakubská s burgundským máslem

Hřebenatka svatojakubská s burgundským máslem
Doba přípravy15 min
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
16ks
svatojakubská hřebenatka
250g
másla
100g
šalotka
česnek
petrželka
mořská sůl
bílý pepř

Postup přípravy

Krok 1
Hřebenatky očistíme, vyjmeme maso, spodní lasturu očistíme, osušíme a uchováváme v teple.
Krok 2
Do měkkého másla přidáme nasekanou petrželku, šalotku a česnek. Vše smícháme.
Krok 3
Osušené maso z mušlí dáme do lastury a potřeme jej burgundským máslem.
Krok 4
Na gratinovací misku nasypeme hrubozrnnou mořskou sůl, na kterou dáme lasturu s mušlemi, a v rozehřáté troubě (cca 180 °C) ji pečeme cca 3 minuty.
Krok 5
Podáváme v horké gratinovací misce. Jako příloha je vhodná francouzská bageta.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je