Hřebenatka svatojakubská s burgundským máslem

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
16ks
svatojakubská hřebenatka250g
másla100g
šalotkačesnek
petrželka
mořská sůl
bílý pepř
Postup přípravy
Krok 1
Hřebenatky očistíme, vyjmeme maso, spodní lasturu očistíme, osušíme a uchováváme v teple.
Krok 2
Do měkkého másla přidáme nasekanou petrželku, šalotku a česnek. Vše smícháme.
Krok 3
Osušené maso z mušlí dáme do lastury a potřeme jej burgundským máslem.
Krok 4
Na gratinovací misku nasypeme hrubozrnnou mořskou sůl, na kterou dáme lasturu s mušlemi, a v rozehřáté troubě (cca 180 °C) ji pečeme cca 3 minuty.
Krok 5
Podáváme v horké gratinovací misce. Jako příloha je vhodná francouzská bageta.