Husí paštika z foie gras

Husí paštika z foie gras
Doba přípravy2,5 hod 
NáročnostStředně těžká
Počet porcí11

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1kg
očištěná foie gras
5cl
kvalitní koňak
5cl
bílé portské víno
malá hrst piniových oříšků
muškátový oříšek
sůl
4
vrchní zelené listy kapusty

Postup přípravy

Krok 1
Foie gras nakrájíme na kousky, opepříme, zalijeme koňakem a portským vínem a necháme odležet přes noc v chladničce. 
Krok 2
Druhý den prosolíme a pečeme 25 minut ve vodní lázni při zhruba 70 °C. 
Krok 3
Játra se zatáhnou a i při tak nízké teplotě se začne tvořit tuk. 
Krok 4
Po vychladnutí je rozmixujeme s piniovými oříšky a dochutíme solí a muškátovým oříškem. 
Krok 5
Fáš zabalíme do předem napařených listů kapusty položených na potravinové fólii nebo alobalu a necháme ztuhnout.
Krok 6
Pokud chceme zachovat strukturu jater, vaříme je zhruba 20 minut na 60–70 °C ve formě ve vodní lázni. 
Krok 7
Po vyjmutí z lázně je ve formě zatížíme a necháme do druhého dne vychladit.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je