Husí paštika z foie gras

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1kg
očištěná foie gras5cl
kvalitní koňak5cl
bílé portské vínomalá hrst piniových oříšků
muškátový oříšek
sůl
4
vrchní zelené listy kapustyPostup přípravy
Krok 1
Foie gras nakrájíme na kousky, opepříme, zalijeme koňakem a portským vínem a necháme odležet přes noc v chladničce.
Krok 2
Druhý den prosolíme a pečeme 25 minut ve vodní lázni při zhruba 70 °C.
Krok 3
Játra se zatáhnou a i při tak nízké teplotě se začne tvořit tuk.
Krok 4
Po vychladnutí je rozmixujeme s piniovými oříšky a dochutíme solí a muškátovým oříškem.
Krok 5
Fáš zabalíme do předem napařených listů kapusty položených na potravinové fólii nebo alobalu a necháme ztuhnout.
Krok 6
Pokud chceme zachovat strukturu jater, vaříme je zhruba 20 minut na 60–70 °C ve formě ve vodní lázni.
Krok 7
Po vyjmutí z lázně je ve formě zatížíme a necháme do druhého dne vychladit.