Míchaná vejce s uzeným lososem na anglickém muffinu

Míchaná vejce s uzeným lososem na anglické slanině
Doba přípravy60 min
NáročnostMedium
Počet porcí9

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
600g
Mouka chlebová, pšeničná
20g
Droždí čerstvé
5g
Sůl kamenná
30g
Cukr krupice
15g
Máslo 82%
40g
Vejce
340g
Mléko 1,5%
20g
Olej slunečnicový
30g
Krupička jemná pšeničná semolina (na posypání)
750g
METRO Chef wine sauerkraut
1000g
Vejce
100g
Máslo 82%
100g
Smetana 33%
3g
Sůl kamenná

Postup přípravy

Příprava anglického muffinu
Bílou chlebovou mouku vysypeme do větší mísy spolu se solí, cukrem a promícháme. Do sypké směsi utvoříme důlek a do něj rozdrolíme droždí, přidáme měkké máslo, vejce a postupně přiléváme do středu, za stálého míchání, teplé mléko (40 °C). Promícháme hnětením ve vláčné těsto. Vypracované těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme ho vykynout v kynárně nebo n místě o teplotě 37 °C. Správně nakynuté těsto by mělo nabýt cca 1/3 svého původního objemu. Zkoušku nakynutého těsta si provedeme dotykem prstu, který nám vytvoří v těstě důlek a těsto se nevrací zpět do původního tvaru.
Krok 2
Rozválíme těsto na 1,5cm plát a kulatým vypichovátkem o průměru 7cm vykrojíme kruhy. Ty ponecháme znovu nakynout, aby jedenkrát zvětšily svůj objem. Posléze je pomalu a pozvolna pečeme na lejce omaštěném kuchyňském tálu či v pánvi z každé strany dozlatova, cca 4 minuty (můžeme je opékat nasucho, na pečícím papíru.) Propečené muffiny poznáme, tak jako u jiných těst, vpichem suché špejle. Je-li špejle suchá po vytáhnutí, ztlumíme teplotu v troubě na 60 °C a necháme muffiny v troubě až do okamžiku servírování.
Příprava míchaných vajec:
Vejce rozklepneme do misky osolíme a rozšleháme metlou nebo vidličkou. Na nepřilnavé pánvi pozvolna rozpustíme máslo. Přidáme vejce a na velmi mírném teple je pozvolna zahříváme. Jakmile se vejce začnou u pánve srážet a tuhnout, tak je ode dna plochou paletkou zamícháme a znovu pánev ponecháme s jemným teplem zahřívat. Tento proces opakujem než se nám vejce vysráží do jemné konzistence, to je okamžik, kdy přidáme smetanu a zatuhlé máslo. Znovu ponecháme jemně prohřát tak, aby se vejce leskla a byla velmi jemně vysrážená, netekla z nich voda, ale nebyla tuhá.. Ihned z pánve servírujeme.
Servírování:
 Na nahřátý talíř položíme překrojený opečený muffin, na něj přeložíme míchaná vejce, doplníme plátky uzeného lososa natrhané na menší kousky.
Staňte se zákazníkem a odebírejte novinky
staňte se makro zákazníkem
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
PŘIHLAŠTE SE K  oDBĚRU NOVINEK
Zjistěte více o  exkluzivních nabídkách
Chci odebírat newsletter
makro newsletter
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je