Pečená řepa s ricottou, rukolou a stařeným balzamikem

Pečená řepa s ricottou, rukolou a stařeným balzamikem
Doba přípravy50 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1kg
mladá červená řepa
5g
sůl Maldon
800g
ricotta
20g
oříšky piniové
120g
rukola
80g
extra panenský olivový olej
50g
tmavý, balzamikový ocet - di Modena D.O.P.

Postup přípravy

 PŘÍPRAVA ŘEPY:
Omytou baby řepu omastíme olivovým olejem, osolíme a zabalíme ji do alobalu. Takto připravenou řepu pečeme v troubě na 180 °C doměkka cca 35 minut. Poté ji necháme částečně vychladnout a pomocí papírové kuchyňské utěrky ji snadno oloupeme, pak ji nakrájíme na stejnoměrné dílky. Při servírování ji v misce promícháme s extra panenským olivovým olejem a solí Maldon.
PŘÍPRAVA DOPLŇKŮ:
Rukolu omyjeme. Ostatní ingredience ponecháme mimo chladničku, aby se rozvinulo jejich přírodní aroma. Piniové oříšky rozprostřeme na pečicí papír a rozpékáme je v troubě za občasného promíchání na 170 °C asi 8 minut.
SERVÍROVÁNÍ:
Na talíř lžící nejprve naneseme ricottu, doplníme ji pečenou řepou a piniemi. Potravinářskou stříkačkou (nebo plastovou lahví, lžící) naneseme po talíři mezi komponenty extra panenský olivový olej a do něj i stařené balzamiko. Talíř nakonec doplníme lístky rukoly.
TIP kuchaře:
Stařené balsamico di Modena D. O. P. se snažte sehnat vždy v té nejlepší kvalitě. Toto aceto balsamico se používá jako lahůdka k přípravěsalátů, předkrmů, hlavních pokrmů. Má ale i široké využití pro dezerty a zmrzliny.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je