Smažené zlato

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
360g
blaťácké zlato2
vejcemléko
hladká mouka
stouhanka
sezamová semínka
červená paprika
olej na smažení
sůl
pažitka
2
lžíce hořčičných semínek180g
jihočeská zakysaná smetana3
lžíce majonézy1
lžička sójové omáčky1
lžička worchester1
lžička cukrPostup přípravy
Krok 1
Blaťácké zlato nakrájíme na trojúhelníčky.
Krok 2
Připravíme si trojobal: hladkou mouku, vajíčka se solí a s trochou mléka, strouhanku s červenou paprikou či sezamovými semínky.
Krok 3
Jednotlivé kousky sýra v něm obalíme dvakrát a pak vložíme na 20 minut do mrazáku.
Krok 4
Mezitím si připravíme dip z hořčičných semínek. Nejprve semínka nasucho opražíme (při pražení použijte pokličku, aby semínka nevyskočila z hrnce). Pražíme je zprudka jen 20 – 30 vteřin, jinak se připálí a zhořknou.
Krok 5
Semínka rozdrtíme v hmoždíři a pak je smícháme se zbylými ingrediencemi.
Krok 6
Nejlepší je dresink nechat uležet alespoň několik hodin v lednici.
Krok 7
Blaťácké zlato smažíme zprudka v oleji, poté osušíme v papírovém ubrousku, posypeme pažitkou a servírujeme s hořčičným dipem.