Tartar z lososa
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1000g
MCH Losos čerstvý trim D30g
MCH Olivy černé, krájené30g
MCH Olivy zelené, krájené200g
MCH Rajčata sušená, marinovaná20g
Kapary nakládané20g
Ančovičky nakládané15g
Česnek čerstvý25g
Petržel listová30g
Olej olivový extra panenský100g
Ocet balzamikový na želé3g
Želatina plátková500g
Pečivo bílé40g
Salát rukola40g
Salát červená řepaPostup přípravy
Příprava tartaru (cca 15 minut):
Vychlazený filet lososa dočistíme od kůže, všechna šedivá vlákna seřízneme tak, že nám zbyde jen růžové maso. Takto připravený filet nakrájíme na kostičky o velikosti cca 5 mm.
Příprava želé (cca 10 minut): tuhnutí 12 hodin
Plátkovou želetinu namočíme a necháme nabobtnat. Poté ji rozpustíme v teplém balzamico octu, nalijeme do formy a necháme zatuhnout. Následně krájíme na kostičky a dekorujeme pokrm.
Servírování:
Na studený talíř naaranžujeme nakrájené kostičky lososa a vedle nich dále aranžujeme listy rukoly, červené řepy a ostatní doplňky. Vše doplníme lístky petržele.