Terina z husích jater

Terina z husích jater
Doba přípravy2,5 hod
NáročnostLehká
Počet porcí6

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
500g
husí játra
250ml
mléko
280g
slanina
1/4tbsp
lžička paštikové koření
1
lžíce vína madeira
2
žloutek
3
sůl
pepř

Postup přípravy

Krok 1
Játra necháme několik hodin odležet v mléce (lze je také marinovat ve víně madeira, portském či v brandy).
Krok 2
Játra odblaníme a nejlepší třetinu dáme stranou. Nakrájíme ji na plátky, osolíme a opepříme.
Krok 3
Zbytek jater umixujeme, přidáme k nim mletou slaninu, osolíme a opepříme. Vmícháme syrové žloutky a víno madeira (nebo portské či brandy, podle toho, v čem jsme marinovali).
Krok 4
Formu vyložíme plátky slaniny, na ně rozetřeme část fáše, poklademe plátky jater a na ně dáme další vrstvu fáše. Opakujeme až do spotřebování surovin.
Krok 5
Vrchní vrstvu fáše pokryjeme plátky slaniny a uzavřenou formu vaříme v páře či ve vodní lázni 2 hodiny.
Krok 6
Necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme. Tenké plátky teriny se podávají na rozpečené bagetě nebo toastu s ovocnou zavařeninou, případně s čatní.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je