Bramborový salát na kyselo
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Brambory na kyselo
1800g
Brambory varný typ B200g
Cibule žlutá200g
Slanina anglická1000g
Kysané zelí1g
Bobkový list20g
Sůl kamennáPostup přípravy
Výrobní postup brambor nakyselo (cca 45 minut):
Slaninu nakrájíme na hranolky velikosti 0,5x0,5 cm o dálce 3 cm. Oloupanou cibuli nakájíme podélně na nudličky. Očištěné brambory překrájíme na kostky 1x1 cm a dáme je vařit do osolené vody s kmínem. Uvařené brambory vycedíme. Hranolky slaniny rozpustíme v kastrolu. Poté přidáme nudličky cibule, orestujeme, přidáme bobkový list, odcezené pokrájené kysané zelí a lehce podusíme. Poté lehce promícháme s odcezenými, uvařenými kousky brambory a dosolíme podle chuti.
Komentář kuchaře:
1. Brambory lze místo krájení též uvařit v celku a lehce rozmačkat po uvaření šťouchadlem.
2. V sezoně lze použít čerstvou majoránku.
2. V sezoně lze použít čerstvou majoránku.