Bramborový salát s majonézou, klasika

Doba přípravy90 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1000g
Brambory, varný typ A
300g
Okurky sterilované bez nálevu
150g
Celer sterilovaný bez nálevu
150g
Mrkev sterilovaná bez nálevu
80g
Hrášek sterilovaný bez nálevu
100g
Cibule žlutá
300g
MCH majonéza
200g
Nálev z okurek
1g
Pepř černý, mletý
20g
Sůl kamenná
100g
Hořčice plnotučná
30g
Cukr krupice

Postup přípravy

Příprava salátu (cca 90 minut):
Den předem uvařené, oloupané a dobře vychlazené brambory nakrájíme na pravidelné kostičky cca 5 mm velké (nebo použijeme vykrajovátko na brambory). Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Sterilovanou zeleninu odděleně odcedíme a přidáme k ostatním surovinám. přidáme majonézu, sůl, cukr, mletý pepř, nálev z okurek, hořčici a vše lehce (pouze obracením surovin) promícháme. Necháme cca 15 minut v chladničce, a poté salát odegustujeme a dochutíme. Konzistence salátu je hustě tekoucí (brambory tekutinu do sebe nasáknou a salát není příliš konzistenčně těžký). Salát uchováme v chladničce.
Komentář kuchaře:
Aby salát vypadal celistvě, je dobré krájet suroviny na kostičky o velikosti hrášku.

Je vhodné zkontrolovat měkkost sterilovaného celeru a mrkve, v případě, že je tvrdá, dovaříme ji ve vodě.

Kořenovou zeleninu si můžeme sami uvařit na skus, nakrájet a poté ochutit převařeným octem, solí a cukrem.

Zeleninu si také můžeme nakrájet na požadované kostičky a poté vařit v osolené vodě na skus, jakmile je hotová, je dobré ji zachladit studenopu vodou, aby se nedovařila vlastní teplotou.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Salad
Další recepty salátů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je