Bramborový salát s majonézou, klasika
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1000g
Brambory, varný typ A300g
Okurky sterilované bez nálevu150g
Celer sterilovaný bez nálevu150g
Mrkev sterilovaná bez nálevu80g
Hrášek sterilovaný bez nálevu100g
Cibule žlutá300g
MCH majonéza200g
Nálev z okurek1g
Pepř černý, mletý20g
Sůl kamenná100g
Hořčice plnotučná30g
Cukr krupicePostup přípravy
Příprava salátu (cca 90 minut):
Den předem uvařené, oloupané a dobře vychlazené brambory nakrájíme na pravidelné kostičky cca 5 mm velké (nebo použijeme vykrajovátko na brambory). Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Sterilovanou zeleninu odděleně odcedíme a přidáme k ostatním surovinám. přidáme majonézu, sůl, cukr, mletý pepř, nálev z okurek, hořčici a vše lehce (pouze obracením surovin) promícháme. Necháme cca 15 minut v chladničce, a poté salát odegustujeme a dochutíme. Konzistence salátu je hustě tekoucí (brambory tekutinu do sebe nasáknou a salát není příliš konzistenčně těžký). Salát uchováme v chladničce.
Komentář kuchaře:
Aby salát vypadal celistvě, je dobré krájet suroviny na kostičky o velikosti hrášku.
Je vhodné zkontrolovat měkkost sterilovaného celeru a mrkve, v případě, že je tvrdá, dovaříme ji ve vodě.
Kořenovou zeleninu si můžeme sami uvařit na skus, nakrájet a poté ochutit převařeným octem, solí a cukrem.
Zeleninu si také můžeme nakrájet na požadované kostičky a poté vařit v osolené vodě na skus, jakmile je hotová, je dobré ji zachladit studenopu vodou, aby se nedovařila vlastní teplotou.
Je vhodné zkontrolovat měkkost sterilovaného celeru a mrkve, v případě, že je tvrdá, dovaříme ji ve vodě.
Kořenovou zeleninu si můžeme sami uvařit na skus, nakrájet a poté ochutit převařeným octem, solí a cukrem.
Zeleninu si také můžeme nakrájet na požadované kostičky a poté vařit v osolené vodě na skus, jakmile je hotová, je dobré ji zachladit studenopu vodou, aby se nedovařila vlastní teplotou.