Caesar salát s pancettou
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
750g
římský salát200g
sterilované ančovičky200g
italská slanina, Pancetta affumicata180g
parmezán, Parmigiano reggiano 24. měs.250g
vejce200g
bílé pečivo - Super sandwich200g
mléko 1,5%150g
majonéza25g
český, čerstvý česnek1g
celý, černý pepř2g
kamenná sůl5g
worchesterPostup přípravy
Krok 1
Připravíme si oloupaný česnek a nastrouhaný parmazán. Do vyšší nádoby nalijeme olivový olej, přidáme majonézu, worchesterovou omáčku, ančovičky, dijonskou hořčici, nastrouhaný parmazán a plátky česneku.
Krok 2
Vše důkladně rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Hotový dresink dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Krok 3
Římský salát rozebereme na listy, seřízneme konce řapíků a každý pečlivě omyjeme. Italskou slaninu nakrájíme na tenké plátky, které položíme na pečicí papír a v troubě upečeme při 175 °C dokřupava.
Krok 4
Parmazán nakrájíme na hoblinky. Bílé pečivo nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče s pečicím papírem a v troubě pečeme na 160 °C dozlatova. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
Krok 5
Při servírování opatrně promícháme v misce listy salátu s dresinkem a pak je teprve naaranžujeme na talíř.
Krok 6
Jednotlivé listy prokládáme hoblinami parmazánu, plátky upečené slaniny, ančovičkami a na výseče nakrájeným vejcem.
Krok 7
Naservírovaný salát posypeme krutony z bílého pečiva.