Jarní chřestový salát s houbami a parmezánem
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
100g
žampiony50g
šalotka2
stroužky česnekurostlinný olej
50ml
balsamico10ml
kikkoman omáčka20g
třtinový cukr2
žloutky1
lžíce dijonské hořčice2
lžíce ocetdle chuti nastrouhaný parmezán
dle chuti sůl
plátky čerstvého chřestu
ředkvičky
kopr
tenké plátky uzeného masa
Postup přípravy
Krok 1
Zelený chřest očistíme, ulámeme dřevnaté konce a blanšírujeme ve vodě se solí cca 3 minuty.
Krok 2
Připravíme si houbový vinagrette: Žampiony, najemno nakrájenou šalotku a stroužky česneku orestujeme na rostlinném oleji.
Krok 3
Přidáme balsamico, Kikkoman omáčku, třtinový cukr a celou směs svaříme.
Krok 4
Dále si nachystáme majonézu s parmezánem: Žloutky, dijonskou hořčici a ocet promícháme, postupně přiléváme rostlinný olej a vyšleháme v majonézu.
Krok 5
Přidáme najemno nastrouhaný parmezán a česnek – dle chuti.
Krok 6
V případě potřeby dochutíme solí. Chřest smícháme s houbovým vinagrette a podáváme společně s majonézou.
Krok 7
Na dozdobení použijeme plátky čerstvého chřestu, ředkviček, žampionů, kopru, případně tenkých plátků uzeného masa.
přemek forejt
Šéfkuchař