Čočkový salát
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
125g
čočka červená125g
čočka žlutá125g
čočka černá100ml
slunečnicový olej200g
slanina100g
jarní cibulka40ml
bílý vinný ocet1
cibule2
jablkozeleninový vývar
beluga
1
citron1
lžíce hořčice2
lžíce meduolej na restování
1
svazek pažitkysůl
pepř
Postup přípravy
Krok 1
Čočku uvaříme v zeleninovém vývaru na skus – každý druh zvlášť.
Krok 2
Cibuli a jablka nakrájíme na proužky a zlehka je orestujeme na oleji. Vlijeme vinný ocet a vše přidáme k uvařené čočce.
Krok 3
Citronovou šťávu smícháme s hořčicí, medem a olejem, směs lehce osolíme a promícháme ji s čočkou. Poté přidáme nakrájenou jarní cibulku a podle potřeby vše dochutíme solí a pepřem.
Krok 4
Salát ozdobíme pažitkou a podáváme se slaninou opečenou dokřupava.