Malvínina marinovaná řepa
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1kg
červená řepa300g
kozí sýr200g
šťáva z marinovaného zázvoru120g
ledový salát100g
rýžový ocet100g
medextra panenský olivový olej
marinovaný zázvor
čerstvý kerblík
sůl
Postup přípravy
Krok 1
Nejprve krátce povaříme rýžový ocet, med a štávu z marinovaného zázvoru, čímž si připravíme marinádu.
Krok 2
Oloupanou, červenou řepu nakrájíme na tenké plátky, které povaříme ve vroucí osolene vodě na skus.
Krok 3
Plátky řepy nasledně osušíme papírem a přeložíme do teplé připravené marinády, kde je marinujeme cca 20 minut.
Krok 4
Když plátky řepy vyndáme, pomocí vykrajovátka z nich vykrojíme pravidelná kolečka, která servírujeme na talíři doplnené o kousky ledového salátu, kozího sýra, marinovaného zázvoru a kerblíku.
Krok 5
Jako dresink můžeme použít již připravenou marinádu a extra panenský olivový olej.