Salát z pomalu vařeného pstruha s pečenou šalotkou, ředkvičkou, krutony a chilli olejem

Doba přípravy35 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1000g
Pstruh duhový filet
15g
Sůl mořská
Zelenina:
300g
Ředkvička s natí
350g
Mrkev
350g
Ředkev bílá
200g
Cukrový hrášek lusky
100g
Olej olivový extra panenský
10g
Sůl mořská
Krutony:
250g
Toastový chléb
Doplňky:
50g
Salát frisée bělené

Postup přípravy

Příprava pstruha (cca 7 minut):
Očištěné filátko ze pstruha zabalíme do potravinové fólie a vložíme do pánve s vodou o teplotě 54°C (mohu použít i konvektomat, program pára). Po cca 5 minutách rybu vyjmeme kůží navrch na pracovní desku, rozbalíme a fólii odstraníme. Opatrně z filátka stáhneme kůži a servírujeme (ryba je krásně lesklá).
Příprava zeleniny (cca 10 minut):
Očištěnou mrkev a řerdkev oloupeme a nakrouháme na špagety. Lusky cukrového hrášku spaříme, přeložíme do ledové vody a poté podélně překrájíme na nudličky cca 3 mm široké. Ředkvičky omyjeme i s lístky a překrojíme na poloviny. Zeleninu postupně restujeme na olivovém oleji od nejtvrdší po měkkou, ochutíme solí a servírujeme.
Příprava krutonů (cca 10 minut):
Toastový chléb nakrájíme na kostičky o velikosti 1 cm, přeložíme na gastronádobu a pečeme na 165°C cca 8 minut do lehce růžové barvy. Při servírování ochutíme chilli olejem.
Servírování:
Dostředu teplého talíře servírujeme teplou orestovanou zeleninu, na ní přeložíme teplé filátko, které ochutíme mořskou solí. Pokrm doplníme chilli olejem, krutony a listovým salátem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Salad
Další recepty salátů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je