Salát z pomalu vařeného pstruha s pečenou šalotkou, ředkvičkou, krutony a chilli olejem

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1000g
Pstruh duhový filet15g
Sůl mořskáZelenina:
300g
Ředkvička s natí350g
Mrkev350g
Ředkev bílá200g
Cukrový hrášek lusky100g
Olej olivový extra panenský10g
Sůl mořskáKrutony:
250g
Toastový chlébDoplňky:
50g
Salát frisée bělenéPostup přípravy
Příprava pstruha (cca 7 minut):
Očištěné filátko ze pstruha zabalíme do potravinové fólie a vložíme do pánve s vodou o teplotě 54°C (mohu použít i konvektomat, program pára). Po cca 5 minutách rybu vyjmeme kůží navrch na pracovní desku, rozbalíme a fólii odstraníme. Opatrně z filátka stáhneme kůži a servírujeme (ryba je krásně lesklá).
Příprava zeleniny (cca 10 minut):
Očištěnou mrkev a řerdkev oloupeme a nakrouháme na špagety. Lusky cukrového hrášku spaříme, přeložíme do ledové vody a poté podélně překrájíme na nudličky cca 3 mm široké. Ředkvičky omyjeme i s lístky a překrojíme na poloviny. Zeleninu postupně restujeme na olivovém oleji od nejtvrdší po měkkou, ochutíme solí a servírujeme.
Příprava krutonů (cca 10 minut):
Toastový chléb nakrájíme na kostičky o velikosti 1 cm, přeložíme na gastronádobu a pečeme na 165°C cca 8 minut do lehce růžové barvy. Při servírování ochutíme chilli olejem.
Servírování:
Dostředu teplého talíře servírujeme teplou orestovanou zeleninu, na ní přeložíme teplé filátko, které ochutíme mořskou solí. Pokrm doplníme chilli olejem, krutony a listovým salátem.