Salát z fialových brambor s marinovaným pstruhem a křenovým crème fraîche
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
200g
fialové brambory40g
dijonská hořčice40ml
olivový olej90g
cukr50ml
ocet60g
sůl50g
voda15g
fenyklová semínka15g
koriandrová semínka100g
šalotka200g
pstruh lososovitý filet150g
crème fraîche30g
strouhaný křen20g
citronová šťáva30g
fenykl1g
kopr1g
kerblíkPostup přípravy
Příprava:
1. Filet ze pstruha lososovitého důkladně očistíme a namarinujeme.
2. Posypeme směsí: sůl, cukr, koriandrová a fenyklová semínka. Pstruha v této směsi důkladně obalíme a necháme marinovat 40–60 minut v lednici.
Začneme tvořit další komponenty chodu.
2. Posypeme směsí: sůl, cukr, koriandrová a fenyklová semínka. Pstruha v této směsi důkladně obalíme a necháme marinovat 40–60 minut v lednici.
Začneme tvořit další komponenty chodu.
Picklovaná šalotka:
1. Šalotku nakrájíme na jemné plátky.
2. Svaříme ocet, vodu, lžíci cukru, 1/2 lžíce soli a lžičku fenyklových a koriandrových semínek.
3. Šalotku zalijeme touto směsí, přikryjeme a necháme odležet minimálně 40 minut, ale klidně i přes noc.
2. Svaříme ocet, vodu, lžíci cukru, 1/2 lžíce soli a lžičku fenyklových a koriandrových semínek.
3. Šalotku zalijeme touto směsí, přikryjeme a necháme odležet minimálně 40 minut, ale klidně i přes noc.
Křenový crème fraîche:
1. Crème fraîche smícháme s čerstvě nastrouhaným křenem, zakápneme citronem a osolíme. Důkladně promícháme.
2. Nachystáme si na jemné plátky nakrájený fenykl, který zakápneme olivovým olejem a osolíme. Připravíme si také zelené bylinky na dozdobení.
3. Ve slané vodě uvaříme brambory ve slupce. Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky.
4. Připravíme si vinagrette ze 2 lžic dijonské hořčice, zbytku picklovacího nálevu (cca 50 ml) a olivového oleje. Důkladně promícháme a nalijeme na brambory. Necháme marinovat minimálně 30 minut.
5. Vytáhneme z lednice filet pstruha. Omyjeme pod studenou vodou a osušíme.
2. Nachystáme si na jemné plátky nakrájený fenykl, který zakápneme olivovým olejem a osolíme. Připravíme si také zelené bylinky na dozdobení.
3. Ve slané vodě uvaříme brambory ve slupce. Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky.
4. Připravíme si vinagrette ze 2 lžic dijonské hořčice, zbytku picklovacího nálevu (cca 50 ml) a olivového oleje. Důkladně promícháme a nalijeme na brambory. Necháme marinovat minimálně 30 minut.
5. Vytáhneme z lednice filet pstruha. Omyjeme pod studenou vodou a osušíme.
Servis:
1. Na talíř poklademe brambory a nakrájeného pstruha na cca 1 cm široké plátky.
2. Přidáme crème fraîche, fenykl, picklovanou šalotku a dozdobíme bylinkami.
2. Přidáme crème fraîche, fenykl, picklovanou šalotku a dozdobíme bylinkami.
PŘEMEK FOREJT
Šéfkuchař