Tiskové zprávy 2016

Velkoobchod METRO představil svou první globální digitální vánoční kampaň

20. 12. 2016

Jen pár dnů před Vánoci představil velkoobchod METRO, v Čechách makro, svoji vůbec první globální vánoční digitální kampaň. Ve spotu, který klade důraz na emoce, překvapil svého zákazníka, majitele španělské restaurace a uspořádal pro něj rodinnou vánoční oslavu. Kampaní chce velkoobchod METRO posílit svůj vztah k zákazníkům a prezentovat se jako spolehlivý partner.

Více

makro získalo exkluzivně prémiovou značku masa Qualivo

13. 12. 2016

Velkoobchod makro uzavřel smlouvu na exkluzivní distribuci masa značky Qualivo pro velkoobchodní trh v České republice a na Slovensku. Na začátku prosince ji podepsal výkonný ředitel makro Guillaume Chêne se společností Hofmann Nutrition ze Švýcarska. Kromě hovězího bude distribuce zahrnovat i vepřové a telecí maso. Prémiová značka Qualivo garantuje vysokou kvalitu masa, které dosahuje díky unikátnímu systému chovu a výkrmu zvířat.

Více

Norské čtyřchodové menu ve školních jídelnách

13. 12. 2016

Kuchařky a kuchaři ze školních jídelen z celé České republiky se v pražské makro Akademii učili, jak zaujmout malé strávníky tradičními severskými jídly. To vše v rámci projektu „Den norské kuchyně v českých školních jídelnách“. Cílem akce bylo představit kuchařským týmům norské pokrmy a rozšířit jim rozhled ve světové gastronomii. Zúčastnění si tak vyzkoušeli pod profesionálním vedením špičkových šéfkuchařů přípravu norského menu. Akci uspořádala Asociace školních jídelen České republiky a záštitu převzalo Velvyslanectví Norského království.

Více

Nejlepší kuchaři a číšníci studují v Ostravě

11. 11. 2016

V celostátním finále kuchařské soutěže 4. makro Horeca pětiboj 2016, ve kterém se utkaly čtyři nejlepší střední gastronomické školy, zvítězila Střední škola společného stravování, Ostrava-Hrabůvka. Její tým studentů vybojoval celkově nejvíce bodů v individuálních a týmových disciplínách a odnesl si kromě věcných výher titul makro Top Gastro tým a 20 000 Kč na nákup v makro

Více

Dne soukromého podnikání se zúčastnilo více než 1200 podnikatelů z celé republiky

26. 10. 2016

První ročník Dne soukromého podnikání, který připravil velkoobchod makro na 11. října 2016, slavil úspěchy. V České republice se do něj zapojilo více než 1200 podnikatelů. Celosvětově se počet zúčastněných v 19 zemích vyšplhal na 19 600. Každý z nich v rámci oslav nabízel něco navíc svým zákazníkům. Cílem projektu bylo připomenout důležitost malých podnikatelů a poukázat na jejich zásadní roli ve společnosti. Záštitu nad projektem převzal v České republice ministr zemědělství Marian Jurečka.

Více

Plzeňské makro otevřelo nové distribuční centrum

19. 10. 2016

makro ČR dnes otevřelo nové centrum pro přímou distribuci u prodejny v Plzni. Pokračuje tak v rozšiřování distribučních služeb pro zákazníky, kteří tyto služby čím dál častěji vyhledávají. Zmodernizované skladovací prostory se zdvojnásobily a nově se rozkládají na ploše 1070 m2. Kromě nejžádanějších položek pojmou i větší výběr chlazených a mražených výrobků. Investice dosáhla téměř 33 milionů korun. 
Více

makro posiluje komunikaci na sociálních sítích

1. 9. 2016

O sociální média společností makro ČR a METRO SK se nyní stará Martina Žemličková. Jejím úkolem na nově vytvořené pozici je příprava obsahu, správa kampaní a péče o zákazníky na sociálních sítích těchto velkoobchodů, zejména na Facebooku, Twitteru a Instagramu.

Více

Nejlepší školní oběd vaří jídelna z Vrchlabí

25. 8. 2016

Ve finále soutěže o Nejlepší školní oběd 2016, které se dnes uskutečnilo v Brně, zvítězilo zařízení školního stravování F-gastro catering z Vrchlabí. Tématem letos bylo kompletní bezmasé menu. Soutěž již sedmým rokem pořádá Společnost pro výživu, záštitu nad akcí převzal Magistrát města Brna a generálním partnerem je společnost makro. Stříbro si odnesla jídelna Základní školy a Mateřské školy Velký Beranov, na třetím místě se umístily kuchařky z 22. mateřské školy Plzeň.

Více

Lenka Sedláčková se v Praze podělila o svůj příběh

23. 8. 2016

Na celém světě je pouhých 343 držitelů prestižního titulu Master of Wine a Lenka Sedláčková je od letošního února jedním z nich. Rodačka z Ústí nad Labem, žijící v Londýně, v polovině srpna zasedla do poroty makro Vinař roku 2016 a v pražské makro Akademii vedla vlastní masterclass.

Více

Hledáte něco exkluzivního? V makro Stodůlky nově najdete na dvě stě druhů prémiového alkoholu

28. 7. 2016

Od července má oddělení s alkoholem ve velkoobchodu makro v pražských Stodůlkách nový design. Na zákazníky čeká více prostoru, lepší přehlednost, nový dekorační koncept i významně širší nabídka především exkluzívního sortimentu. Při příležitosti slavnostního otevření 27. července je k zakoupení i láhev koňaku Martell Premier z limitované edice Voyage za 275 000 korun. 

Více

Kde vaří ten nejlepší školní oběd? Ve finále soutěže se opět utká desítka jídelen

29. 6. 2016

Soutěž O nejlepší školní oběd 2016 zná své finalisty. Deset z 52 přihlášených jídelen ukáže své umění v celostátním kole 25. srpna 2016 v Brně. Na pořádání soutěže se podílí Společnost pro výživu ve spolupráci se statutárním městem Brnem a generálním partnerem je velkoobchod makro.

Více

makro startuje velkou marketingovou kampaň. Dnem soukromého podnikání podpoří malé podnikatele

27. 6. 2016

Velkoobchod makro ČR v červnu spustil marketingovou kampaň v celkové hodnotě více než 20 milionů korun. Jejím prostřednictvím chce vyzdvihnout tvrdou práci malých podnikatelů a zavést tradici Dne soukromého podnikání, který letos připadne na 11. října. Jedná se o jednu z největších kampaní v historii společnosti a zahrnuje tisk, rádio, internet i vlastní komunikační kanály. Poprvé na českém trhu také odvysílá televizní spot.

Více

Den soukromého podnikání. Připojte se k oslavám malých podnikatelů a dejte o sobě vědět

27. 6. 2016

Již nyní se mohou podnikatelé zapojit do příprav na Den soukromého podnikání, který se bude konat letos poprvé 11. října. Cílem projektu je připomenout důležitost malých podnikatelů nejen pro domácí ekonomiku, ale také pro společnost, a současně jim ukázat uznání za jejich každodenní práci. Společnost makro podpoří celou akci velkou mediální kampaní.

Více

Šampionem ve filetování čerstvého lososa se stal již počtvrté Martin Kempf 

25. 6. 2016

Vítězem 7. ročníku makro Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa se stal počtvrté v řadě Martin Kempf z Ristorante KOGO Albatross Golf Resort ve Vysokém Újezdě. Finálové utkání, ve kterém soupeřilo 14 šéfkuchařů, proběhlo dnes v rámci Bosch Fresh Festivalu na pražském Vítkově. Cílem soutěže bylo připravit dva úhledné filety bez kostí a kůže z pětikilového lososa.

Více

Držitel dvou michelinských hvězd Tim Raue představil v Praze svůj přístup ke gastronomii

8. 6. 2016

Originalita, kreativita a svoboda, to jsou principy, podle kterých vaří Němec Tim Raue, jeden z nejúspěšnějších šéfkuchařů Evropy. V pražské makro Akademii vedl celodenní workshop pro své české a slovenské kolegy a nabádal je k osobitému a kreativnímu přístupu k vaření. Sám v kuchyni experimentuje s tradičními recepty a obohacuje je o asijské prvky.

Více

makro vybízí české start-upy: Hledáme technologické hvězdy, nabízíme 3 miliony korun

23. 5. 2016

Skupina METRO, jejíž součástí je i české makro, a společnost Techstars vyhlásily druhý ročník celosvětového programu pro start-upy Techstars METRO Accelerator. Jejím cílem je najít mladé technologické firmy, které se zaměřují na služby pro restaurace, hotely či catering. Deset vybraných projektů získá investici v hodnotě až 120 000 euro (3,24 milionu korun) a podporu mentorů i expertů ze skupiny METRO.

Více

Bocuse d’Or 2016: Nejlepším kuchařem Evropy se stal Tamas Szell z Maďarska

12. 5. 2016

Maďarský šéfkuchař Tamas Szell zvítězil v evropském kole nejprestižnější kuchařské soutěže na světě Bocuse d’Or. Kontinentální kolo, které předchází celosvětovému finále, proběhlo v Budapešti 10. a 11. května. Zúčastnilo se ho dvacet kuchařů. Stříbrné místo obsadil Christopher William Davidsen z Norska, na třetí příčce se umístil Alexander Sjögren ze Švédska.

Více

Skupina METRO AG se rozdělí na dvě nezávislé skupiny

30. 3. 2016

Dalším krokem probíhající přeměny skupiny METRO AG je rozdělení na dvě silné a nezávislé skupiny. První skupina bude zaměřená na velkoobchod a potraviny, druhá pak na spotřební elektroniku a související služby. Specializace na užší segment podnikání pomůže oběma skupinám urychlit rozhodovací procesy a dosáhnout větší flexibility i provozní efektivity. Změny v uspořádání společnosti by měly proběhnout do poloviny roku 2017.

Více

Tomáš Hladík pokořil český rekord v otevírání ústřic a obhájil titul šampiona

2. 4. 2016

Tomáš Hladík z Hospůdky u Gurmána na Jihlavsku zvítězil na 15. ročníku makro Mistrovství České republiky v otevírání ústřic. Zlatý pohár si z této soutěže odnesl již po třetí. Třicet ústřic typu Belon otevřel v čase 4 minuty 30 sekund, a tím pokořil svůj vlastní dva roky starý český rekord. Hladík se svým vítězstvím nominoval na mistrovství světa v Irsku a na mistrovství Evropy ve Švédsku, kde bude reprezentovat Českou republiku.

Více

Školní jídelny pronikají do tajů thajské kuchyně

22. 3. 2016

Školní jídelny se snaží sledovat aktuální gastronomické trendy a pomáhá jim v tom i Asociace školních jídelen ČR ve spolupráci s Velvyslanectvím Thajského království. V pražské makro Akademii se pod jejich záštitou uskutečnil „Den thajské kuchyně ve školních jídelnách“. Pod profesionálním vedením si kuchařské týmy z českých škol vyzkoušely přípravu tradičního thajského menu. 

Více

Kde vaří nejlepší obědy? Školní jídelny se mohou hlásit do celorepublikové soutěže

7. 3. 2016

Králičí burger a houbová pohanka, to je oběd školní jídelny z Otrokovic, která v minulém roce zvítězila v soutěži o Nejlepší školní oběd. Kdo zvítězí letos? Přihlašování do sedmého ročníku odstartovalo a jídelny z celé České republiky se mohou hlásit až do konce dubna. Klání pořádá Společnost pro výživu, generálním partnerem je i v tomto roce velkoobchod makro.

Více

Bocuse d’Or Česká republika 2016 zná vítěze

19. 1. 2016

Sedm českých kulinářských mistrů se 18. a 19. ledna utkalo v prestižní gastronomické soutěži Bocuse d’Or Česká republika 2016. Soutěžící měli za úkol připravit dva originální pokrmy z jesetera malého a jeho kaviáru a z jeleního hřbetu s kostí. Nejlepší kuchařské dovednosti předvedl Patrik Bečvář z pražského hotelu Selský Dvůr. Dvoudenní klání se uskutečnilo v nedávno otevřené pražské makro Akademii, která je svým zařízením nejkvalitnějším kulinářským pracovištěm v celé středovýchodní Evropě.

Více

Prestižní gastronomická soutěž Bocuse d’Or Česká republika 2016 jde do finále

7. 1. 2016

Prestižní gastronomická soutěž Bocuse d’Or Česká republika 2016 již zná svých osm finalistů. Ti se mezi sebou utkají v kulinářských dovednostech 18. a 19. ledna 2016 v pražské makro Akademii o titul českého šampióna.

Více